Jätepalvelut kiinteistöille

HSY:n järjestämän jätehuollon piiriin kuuluvat pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asuinkiinteistöt sekä kuntien palvelukiinteistöt, kuten koulut, päiväkodit sekä sosiaali- ja terveyspalvelut.

Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Kirkkonummen asukkaita sekä HSY:n järjestämän jätehuollon piiriin kuuluvia muita toimijoita. Jätehuoltomääräyksissä on tietoa erikseen kerättävistä jätelajeista. Lisäksi määräyksissä on tietoa jäteastioille ja muille keräysvälineille, jätepisteille sekä jätteenkuljetukselle ja -keräykselle asetetuista vaatimuksista.

Tutustu jätehuoltomääräyksiin.

Oletko uusi asiakas?

Tervetuloa HSY:n jätehuollon asiakkaaksi. Meiltä voit tilata jätteenkuljetuspalvelun seuraaville jätelajeille:

 • sekajäte
 • biojäte
 • kartonkipakkaukset (pahvi)
 • muovipakkaukset
 • lasipakkaukset
 • pienmetalli
 • jätevesilietteet.

HSY ei kerää paperia. Lisätietoa paperinkeräyksestä

Voit liittyä asiakkaaksi sähköisessä jätehuollon asiointipalvelussa tai soittamalla asiakaspalveluumme:

Jätehuollon asiointipalvelu Asiakaspalvelu

Jätteenkuljetus on hyvä tilata hyvissä ajoin, mielellään kaksi viikkoa ennen palvelun toivottua aloituskohtaa. Jäteastiat sisältyvät palveluun, poislukien syväkeräysastiat ja jätepuristimet. Tutustu ennen tilausta jätehuoltomääräyksiin ja jätehuollon hinnastoon.

Sako- ja umpikaivot: Voit sopia säännöllisestä tyhjennyksestä tai tilata meiltä lietesäiliön kertatyhjennyksen, kun säiliö on täyttynyt.

Info

Turvallisen asioinnin varmistamiseksi olemme ottaneet käyttöön vahvan tunnistautumisen jätehuollon asiointipalvelussa. Kun teet tilauksen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Toisen puolesta asiointi vaatii valtuutuksen Suomi.fi-palvelussa.

Tee muutoksia jätteenkuljetuspalveluusi tai tarkista jäteastioiden tyhjennyspäivät

Jätehuollon sähköisessä asiointipalvelussa voit mm. tilata jäteastioita, muuttaa jäteastian tyhjennysrytmiä ja kokoa sekä tarkistaa tyhjennyspäivän.

Jätehuollon asiointipalvelussa voit
 • tarkastella kiinteistön jätepalvelun voimassa olevia tietoja ja
 • tehdä muutoksia mm. jäteastioihin, noutotiheyksiin, laskutusosoitteeseen ja yhteyshenkilöihin
Jätehuollon asiointipalvelussamme et voi
 • lopettaa jätepalvelua
 • keskeyttää jätekuljetuksia
 • pidentää sekajätteen tyhjennysväliä kahdeksaan viikkoon
 • ilmoittaa rikkinäisestä jäteastiasta

Ota yhteyttä näissä asioissa asiakaspalveluun.

 

Etkö pääse asiointipalveluun?

Omakotiasuja: Huomaathan, että asiointi ja jätepalvelutunnus on sidottu jätekuljetuspalvelun tilanneeseen henkilöön. Katso jätelaskusta, kenen nimellä lasku tulee.

Taloyhtiössä asioimaan pääsevät vain henkilöt, joilla on valtuutus hoitaa taloyhtiön asioita. Otathan yhteyttä isännöitsijään.

Yhteiskäyttöisessä jäteastiassa vain pääsopija pääsee muokkaamaan palvelua. Sovithan hänen kanssaan asiasta.

Sako- ja umpikaivot

Voit tilata kertaluontoisen, ei kiireellisen tilaustyhjennyksen verkossa hsy.fi/otayhteytta. Lisätietoa muista tyhjennystilauksista 

Toisen henkilön valtuuttaminen

Henkilöasiakkaat voivat valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia jäteasioita puolestaan. Myös asunto-osakeyhtiön, yhteisön tai yrityksen puolesta asioimiseen tarvitaan oikeus tai valtuutus. Valtuuttaminen tehdään Suomi.fi-palvelussa. Lue lisää HSY:n asiointipalveluissa käytettävistä valtuuksista. 

Päivitä valtuuksia Suomi.fi-palvelussa

Jätteiden keräys ja muut kierrätyspalvelut

asukkaat jätetilassa

Sekajäte ja biojäte kerätään kaikilta asuinkiinteistöiltä, paitsi Helsingissä biojätteen keräys alkaa 1.7.2024. Muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset sekä pienmetalli kerätään kaikilta vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä. Biojätteen voi vaihtoehtoisesti kompostoida kiinteistöllä. Lue lisää biojätteenkeräyksestä 1–4 asunnon kiinteistöillä.

Jokaisen vakituisessa ja vapaa-ajan asuinkäytössä olevan kiinteistön on liityttävä järjestettyyn jätehuoltoon. Voit tilata meiltä myös sako- ja umpikaivolietteen tyhjennykset. Vastaamme asumisesta syntyvän jätteen keräyksestä ja kuljetuksesta pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella.

Kuntien hallinnon ja palvelutoiminnan kiinteistöiltä kerätään aina sekajäte. Muut jätelajit on erilliskerättävä, jos niitä kertyy seuraavasti: Biojätettä yli 10 kg/viikko, muovi- ja kartonkipakkauksia yli 5 kg/viikko, metalli- ja lasipakkauksia yli 2 kg/viikko.

Kun jätteellesi ei ole keräysastiaa

Jos pihallasi ei ole erilliskeräystä kierrätyskelpoisille jätteille, viethän paperi, kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetallit Rinki-ekopisteeseen. Sortti-kierrätyspalvelumme auttavat, kun kotitalosi jätetilassa tai Rinki-ekopisteessä ei ole jätteillesi sopivaa astiaa tai ne eivät mahdu astioihin.

Löydä lähin kierrätyspiste

Jäteastioiden pesu

Vuokrahintaan sisältyy jäteastian huuhtelu jätelajista riippuen 1–2 kertaa vuodessa. Jos jäteastia likaantuu pahasti jo ennen vuosittaista huuhtelua, asiakaspalvelustamme voi tilata maksullisen vaihdon puhtaaseen astiaan.

Paperinkeräys

HSY ei kerää paperia. Taloyhtiöiden paperinkeräyksestä vastaa paperintuottajat. Lue lisää paperinkeräyksestä.

Kompostointi

Voit kompostoida puutarha-, elintarvike- ja käymäläjätettä. Elintarvike- ja käymäläjätteen kompostoinnista on tehtävä jätelain mukainen kompostointi-ilmoitus. Tämä koskee kaikkia HSY:n järjestämän jätehuollon piiriin kuuluvia kiinteistöjä, myös vapaa-ajan kiinteistöjä, siirtolapuutarhoja ja pienvenesatamia. Tarvitset ilmoitukseen kiinteistösi jätepalvelutunnuksen, jonka löydät jätelaskustasi.

Huom. kompostointi-ilmoituksen tekeminen ei automaattisesti lopeta biojätepalvelua. Muista tarvittaessa lakkauttaa biojätteen keräys ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tee kompostointi-ilmoitus

Ajankohtaista jätehuollossa