Jätepalvelut kiinteistöille

HSY:n järjestämän jätehuollon piiriin kuuluvat pääkaupunkiseudun sekä Kirkkonummen asuinkiinteistöt ja kuntien palvelukiinteistöt, kuten koulut, päiväkodit sekä sosiaali- ja terveyspalvelut.

HSY:n järjestämän jätehuollon piiriin kuuluvat pääkaupunkiseudun sekä Kirkkonummen asuinkiinteistöt ja kuntien palvelukiinteistöt, kuten koulut, päiväkodit sekä sosiaali- ja terveyspalvelut.

Meiltä voit tilata jätteenkuljetuspalvelun seuraaville jätelajeille:

 • sekajäte
 • biojäte
 • kartonkipakkaukset (pahvi)
 • muovipakkaukset
 • lasipakkaukset
 • pienmetalli 
Jätehuollon asiointipalvelu Jätehuollon sähköisessä asiointipalvelussa voit mm. tilata jäteastioita, muuttaa jäteastian tyhjennysrytmiä ja kokoa sekä tarkistaa tyhjennyspäivän.

Kiinteistöllä lajiteltavat jätteet − jätehuoltomääräykset

Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan sekä Kirkkonummen asukkaita ja HSY:n järjestämän jätehuollon piiriin kuuluvia muita toimijoita.  Jätehuoltomääräyksissä on tietoa erikseen kerättävistä jätelajeista. Lisäksi määräyksissä on tietoa keräysvälineille, jätepisteille sekä jätteenkuljetukselle ja -keräykselle asetetuista vaatimuksista.

Sekajäte ja biojäte kerätään kaikilta asuinkiinteistöiltä, muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset sekä pienmetalli kerätään kaikilta vähintään 5 asunnon kiinteistöiltä. Biojätteen erilliskeräyksen laajeneminen 1-4 asunnon kiinteistöille tulee voimaan porrastetusti (Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi 1.7.2023, Vantaa 1.1.2024, ja Helsinki 1.7.2024).z

Kuntien hallinnon ja palvelutoiminnan kiinteistöiltä kerätään aina sekajäte. Muut jätelajit on erilliskerättävä, jos niitä kertyy seuraavasti: Biojätettä yli 10 kg/viikko, muovi- ja kartonkipakkauksia yli 5 kg/viikko, metalli- ja lasipakkauksia yli 2 kg/viikko. Paperinkeräys toteutetaan jätelain mukaisesti. Vapaa-ajan kiinteistöiltä kerätään aina sekajäte.

Jäteastioiden tyhjennyspäivät löydät jätehuollon asiointipalvelusta. Jos sinulla ei ole pääsyä asiointipalveluun, kysythän tyhjennyspäivistä isännöitsijältä.

Jos pienkiinteistölläsi ei ole erilliskeräystä kierrätyskelpoisille jätteille, viethän paperi, kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetallit Rinki-ekopisteeseen.

Jätehuoltomääräykset Tiivistetyt tiedot HSY:n jätehuoltomääräysten uudistuksesta vuonna 2022 sekä tärkeimmät lisädokumentit. Jäte- ja vesihinnastot Laskut ja maksaminen

 

Tilaa jätteenkuljetuspalvelu tai tee muutoksia sopimukseesi

Nainen kantaa pahvijätteitä sylissään ulkona.

Oletko uusi asiakas? 

Tervetuloa HSY:n jätehuollon asiakkaaksi. Jätteenkuljetus on hyvä tilata hyvissä ajoin, mielellään 2 viikkoa ennen palvelun toivottua aloituskohtaa. Astia sisältyy palveluun, poislukien syväkeräysastiat ja jätepuristimet. Tutustu ennen tilausta jätehuoltomääräyksiin ja jätehuollon hinnastoon.

Kun teet tilauksen jätehuollon asiointipalvelussa, tarvitset seuraavat tiedot: 

 • pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen (yksityishenkilöt) tai
 • Y-tunnuksen (taloyhtiöt ym.)

Tee muutoksia jätteenkuljetuspalveluun

Muutoksia voit tehdä jätehuollon asiointipalvelussa. Olemme turvallisen asioinnin varmistamiseksi ottaneet henkilöasiakkaillamme käyttöön vahvan tunnistautumisen. Henkilöasiakkaiden henkilöllisyys todennetaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Henkilöasiakkaat voivat valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia jäteasioita puolestaan. Valtuuttaminen tehdään Suomi.fi-palvelussa.

Jätehuollon asiointipalvelu Jätehuollon sähköisessä asiointipalvelussa voit mm. tilata jäteastioita, muuttaa jäteastian tyhjennysrytmiä ja kokoa sekä tarkistaa tyhjennyspäivän. Päivitä valtuuksia Suomi.fi-palvelussa

Asiointipalvelussamme voit

 • tarkastella kiinteistön jätepalvelun voimassa olevia tietoja ja
 • tehdä muutoksia mm. jäteastioihin, noutotiheyksiin, laskutusosoitteeseen ja yhteyshenkilöihin

Asiointipalvelussamme et voi

 • päättää jätepalvelua
 • keskeyttää jätekuljetuksia
 • pidentää sekajätteen tyhjennysväliä kahdeksaan viikkoon

Muissa jätepalvelun muutoksissa ja tilauksissa auttaa asiakaspalvelumme.