Sako- ja umpikaivojen tyhjennys

Sakokaivon tyhjennys letkulla.

Asuinkiinteistöjen lietesäiliöiden tyhjennykset ja lietteen kuljetukset kuuluvat pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen alueella HSY:lle.  Pienpuhdistamoille teemme ainoastaan tyhjennyksiä. Muut huoltotyöt tulee tilata suoraan yksityiseltä viemärihuollon yritykseltä.

Näin tilaat tyhjennyksen

Voit sopia säiliön säännöllisestä tyhjennyksestä tai tilata meiltä lietesäiliön kertatyhjennyksen, kun säiliö on täyttynyt.

 • Kiireettömät tilaukset
 • Kiireelliset tilaukset 
  • Soita asiakaspalveluumme numeroon 09 1561 2110. Palvelemme arkisin klo 8.30−15.30.

Äkilliset, toimistoajan ulkopuolella tehtävät tyhjennykset

Päivystys 15.30 - 8.30

puh. 050 307 6041

Oletko uusi asiakas?

Suosittelemme, että tilaat ensimmäisen lietesäiliön tyhjennyksen puhelimitse asiakaspalvelustamme. Halutessasi voit myös ilmoittaa kiinteistösi lietekaivon tiedot meille puhelimitse ennakkoon. Tämän jälkeen voit tilata ensimmäisen tyhjennyksen myös verkkopalvelussa tai lomakkeella.  

Sako- ja umpikaivojen minimityhjennysvälit 

 • Sakokaivot, joihin johdetaan kaikki kiinteistön jätevedet, on tyhjennettävä vähintään kerran vuodessa.  
 • Umpikaivot tyhjennetään tarvittaessa ja riittävän usein, jotta ympäristölle tai terveydelle ei aiheudu vaaraa tai haittaa, kuitenkin vähintään kerran vuodessa.   
 • Harmaavesilietesäiliöt tai harmaavesipuhdistamot, eli säiliöt, joihin johdetaan kiinteistön pesuvedet, on tyhjennettävä vähintään kolmen vuoden välein tai tarpeen mukaan useammin. Kiinteistön haltijan on pidettävä tyhjennyksistä kirjaa.

Viemäri tukossa? Toimi näin!

Tilaa viemärin avaukset, huuhtelut ja kuvaukset yksityiseltä viemärihuollon yritykseltä. Myös sadevesikaivojen tyhjennykset tilataan suoraan yksityiseltä yritykseltä. 

Näin tilaat tyhjennyksen ja varaudut siihen − katso video!

Onko ongelma viemäriverkostoon kuuluvalla kiinteistöllä? Toimi näin!

 • Ongelma tontin ulkopuolella sijaitsevan viemärin kanssa? Ota yhteyttä HSY:n vesihuollon vikapäivystykseen 09 1561 3000. 
 • Ongelma tontillasi sijaitsevan viemärin tai viemäriin johtavan liitoskaivon kanssa? Ota yhteyttä yksityiseen viemärihuollon yritykseen.
HSY:n jätehuollon vastuulla on lietesäiliöiden tyhjennys ja lietteen kuljetus kiinteistöiltä, jotka eivät kuulu kunnallistekniikkaan. Pienpuhdistamoille teemme ainoastaan tyhjennyksiä, muut huoltotyöt tilataan suoraan urakoitsijalta. Myös tukkeutuneen viemärin avaukset, huuhtelut ja kuvaukset voit tilata suoraan yksityiseltä viemärihuollon yritykseltä. 
 

Jätehuoltomääräyksistä poikkeaminen

Kiinteistön tai jätteen haltija voi perustellusta syystä hakea poikkeusta jätehuoltomääräyksistä noudattamisesta. Poikkeusta haetaan seuraavissa tilanteissa: 

 1. Pidennetty tyhjennysväli
 2. Määräaikainen katko tyhjennyksille