Nainen kaataa metallijätettä keräysastiaan.

Jätteet ja kierrätys

Tarjoamme jätehuoltopalveluja asukkaille sekä kuntien hallinto- ja palvelutoiminnalle pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Edistämme kiertotaloutta ja tavoitteenamme on yhä tehokkaampi jätteiden hyödyntäminen.

 

Suosituimmat palvelumme

Nainen kaataa metallijätettä keräysastiaan.

Jätteet ja kierrätys

Tarjoamme jätehuoltopalveluja asukkaille sekä kuntien hallinto- ja palvelutoiminnalle pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Edistämme kiertotaloutta ja tavoitteenamme on yhä tehokkaampi jätteiden hyödyntäminen.

 

Suosituimmat palvelumme

Vaarallisen jätteen keräyskierros syksyllä 2022

Toteutamme syys-lokakuussa 2022 ylimääräisen vaarallisen jätteen keräyskierroksen Helsingin kantakaupungissa sekä Etelä- ja Länsi-Espoossa. Keräys on suunnattu erityisesti alueille, joilla ei ole pysyvää vaarallisen jätteen keräyspistettä. Palvelu on tarkoitettu kotitalousasiakkaille ja järjestetään nyt ensimmäistä kertaa erillisenä. 

Katso aikataulut ja pysähdyspaikat sekä tutustu lajitteluohjeisiin:

Vaarallisen jätteen keräyskierros Espoossa ja Helsingissä 5.9.–10.10.2022 Vaarallisen jätteen lajitteluohje

Jätehuoltomääräykset uudistuvat

Valmistelemme parhaillaan uusia jätehuoltomääräyksiä, jotka muun muassa määrittelevät HSY:n toiminta-alueella, mitä jätteitä eri kokoisilla kiinteistöillä tulee lajitella ja kerätä. Uudistus johtuu muutoksista jätelainsäädännössä. Tutustu muutosehdotuksiin!

HSY valmistelee biojätteen keräyksen laajentamista kaikkiin asuinkiinteistöihin
Jätehuoltomääräykset

Anna roskalle uusi elämä – kiitos kun lajittelet!

Lajittelu ja jätteiden vähentäminen on ympäristöteko. Lajittelemalla annat roskalle uuden elämän, sillä lajitelluista jätteistä tehdään uusia tuotteita. Siten vähennät sekajätteen määrää ja pidät arvokkaat luonnonvarat kierrossa.

Lajittelupulmia? Jäteopas auttaa

Löydä lajitteluohjeet roskan nimellä

Lajittelupulmia? Jäteopas auttaa

Löydä lajitteluohjeet roskan nimellä

Tervetuloa jätehuollon asiakkaaksi!

Kaksi iloista ihmistä jätetilassa lajittelemassa muovipakkauksia ja kartonkipakkauksia, katselevat toisiaan.

Kiinteistön oma jätetila palvelee useimpien jätteiden kierrättämisessä. Jätteet, jotka eivät mahdu tai sovellu kiinteistön omiin jäteastioihin, voi tuoda esimerkiksi Sortti-asemillemme. Hoidamme myös asuinkiinteistöjen lietesäiliöiden tyhjennykset. Asiakkaitamme ovat kaikki Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Kirkkonummen asukkaat sekä muut jätehuoltomme piiriin kuuluvat toimijat.

Kiinteistön jäteastiat

Mitä isompi asuinkiinteistö sitä laajemmat ovat mahdollisuudet lajitella kodin jätteet omassa jätetilassa. Tarjoamme sekä asuinkiinteistöille että vapaa-ajan asunnoille erilaisia palveluita jätehuollon hoitamiseen.

Jätepalvelut kiinteistöille


Kierrätä jätteesi ja tuo ne Sortti-asemillemme

Tuo risat sohvat, remonttijätteet ja risut Sortti-asemillemme. Niistä saadaan uusia tuotteita ja energiaa. Maalipurkit, jäteöljyt ja muut vaaralliset jätteet voit lisäksi viedä keräyskontteihimme, joita on lähes 40 eri puolilla pääkaupunkiseutua. Kiertävät keräysautomme kulkevat kerran vuodessa keräten sähkölaitteita, metalliromua sekä vaarallista jätettä. Jos jätettä kertyy kuorma-autokuormallinen, sillekin löytyy vastaanottopaikka Espoon Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksesta.

Ympäristökasvatus ja -koulutus

Jätehuolto osana kiertotaloutta

Vain lajitellut jätteet voidaan hyödyntää kierrätyksessä ja uusioraaka-aineena. Kuluttajana pystyt itse vaikuttamaan siihen, kuinka paljon jätettä syntyy. Harkitut hankinnat, korjaaminen, entisöinti ja kierrättäminen ovat kaikki hyviä tekoja, joilla edistää kiertotaloutta ja kestävää kehitystä.

Ämmässuon ekoteollisuuskeskus Ekomo vuonna 2018.