Laskut ja maksaminen

Suosittelemme asiakkaitamme ottamaan käyttöön e-laskun tai tekemään suoramaksusopimuksen omassa pankissaan. Muussa tapauksessa lähetämme vesilaskut ja jätelaskut paperisina.

Voit maksaa laskut näin

  • E-laskulla tai suoramaksulla, jos olet yksityishenkilö eli kuluttaja.
  • Verkkolaskulla, jos olet yrityksen, yhteisön tai asunto-osakeyhtiön edustaja.

Voimassa olevat hinnat löydät vesihuollon hinnastosta ja palvelumaksuhinnastosta sekä jätehuollon hinnastosta

Kuluttajan e-lasku

E-laskun saat suoraan omaan verkkopankkiisi. E-laskussa maksutiedot ovat valmiina, joten niitä ei tarvitse itse syöttää verkkopankissa. Kun haluat liittyä e-laskun vastaanottajaksi, tee sopimus pankkisi kanssa. Verkkopankkiin kirjautumista varten tarvitset pankkisi myöntämät henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Valitse laskuttaja laskun sisällön mukaan
  • Jätelaskut: Helsingin seudun ympäristöpalvelut
  • Vesilaskut: Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY (VESIHUOLTO)

Jätehuollon e-laskun tilaamista varten tarvitset jätepalvelutunnuksen. Jätepalvelutunnuksen näet jätelaskustasi tai tilausvahvistuksesta.

Vesihuollon e-laskun tilaamista varten tarvitset viitenumerosi, joka on sama kuin sopimusnumerosi. Näet vesihuollon sopimusnumerosi esimerkiksi vesilaskustasi, vesimittarin luentopyyntökirjeestä tai vesisopimuksestasi.

Yritysten, yhteisöjen tai asunto-osakeyhtiön verkkolasku

Yritykset voivat maksaa laskunsa verkkolaskulla, jos heillä on käytössään verkkolaskuja vastaanottava järjestelmä.

Laskutusrytmi

Vesilaskun laskutusrytmi on muuttunut, sillä olemme uudistaneet laskutusjärjestelmämme. Laskutusrytmi muuttui siten, että lähetämme jatkossa vesilaskun kerran kuukaudessa jälkikäteen. Ensimmäisen uudenlaisen vesilaskun saat huhtikuun ja kesäkuun 2020 välisenä aikana.

Olemme aikaisemmin lähettäneet vesilaskun omakotitaloasukkaille kolme kuukautta etukäteen ja isoille kiinteistöille kaksi kuukautta etukäteen. Vesilasku perustuu vuosiarvioon, jos vesimittarin lukemaa ei ole ilmoitettu.

Emme lähetä alle 50 euron arviolaskua vedestä

Emme laskuta vedestä alle 50 euron arviolaskua, vaan lähetämme laskun vasta 50 euron laskutusrajan ylittyessä. Lukemaan perustuvat tasauslaskut voivat olla myös pienempiä. Jos haluat vastaanottaa vain lukemaan perustuvia vesilaskuja, ilmoitathan meille kiinteistösi vesimittarilukeman kerran kuukaudessa. Tällöin vedenkulutuksestasi muodostuu tasauslasku ilman arvio-osuutta.

Huomioithan, että sinun ei ole välttämätöntä toimittaa vesimittarin lukemaa joka kuukausi, vaan voit odottaa meidän lähettämää luentapyyntöä.

Jätehuollon asiakaskiinteistöjen laskutusjaksot ovat laskutusryhmästä riippuen pääsääntöisesti 1–3 kuukautta. Seuraavan laskun eräpäivä näkyy edellisessä laskussa.

Vesilaskun viitenumero

Vesilaskun viitenumero on sopimuskohtainen. Suoritukset kohdistuvat tällöin aina sopimuksen vanhimpaan avoimeen laskuun. Voit myös maksaa kaikki avoimet vesilaskusi millä tahansa vesilaskulla käyttäen samaa viitenumeroa.

Hyvitykset

Huomioimme pääsääntöisesti vesi- tai jätelaskua koskevan hyvityksen asiakkaan seuraavassa laskussa. Joissakin tapauksissa voimme maksaa hyvityksen rahana. Tällainen tilanne on esimerkiksi jäte- tai vesisopimuksen päättäminen, kaksinkertainen maksu tai merkittävä muu liikamaksu.

Emme käytä jätemaksujen hyvityksiä vesimaksuihin tai vesimaksujen hyvityksiä jätemaksuihin.

Voit ilmoittaa hyvitystilinumerosi sähköisellä lomakkeella. Tarvitset ilmoituksen tekemiseen hyvityslaskun numeron, laskun numeron ja veden sopimusnumeron tai jätehuollon asiakasnumerosi. Molemmat numerot lisätään lomakkeella sopimusnumero-kohtaan.


Den svenska versionen av sidor finns här:

Fakturor och betalning

Faktureringsalternativ

Vattnets fakturering förnyas

Observera att förnyelsen av vår webbsida inte är
färdig och därför kan det finnas mindre skillnader i innehållet på sidorna.