Huleveden viemäröintialue

Kadulla oleva hulevesiviemäri.

Huleveden viemäröintialuetta ovat ne alueet, joissa on HSY:n hulevesiviemäreitä. Vesihuoltolain mukaan huleveden viemäröintialueella sijaitsevan kiinteistön on liityttävä vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriverkostoon.

Olemme tarkistaneet huleveden viemäröintialueen ja pääkaupunkiseudun kaupungit ovat sen vahvistaneet. Tarkistettu alue tuli voimaan vuoden 2019 alussa. Tarkistuksessa määrittelimme, mitkä kiinteistöt sijaitsevat huleveden viemäröintialueella. Tarkistetulla huleveden viemäröintialueella on noin 63 000 kiinteistöä. Alueeseen on lisätty noin 8 000 kiinteistöä ja siltä on poistettu noin 2 500 kiinteistöä. Noin 50 000 kiinteistön osalta muutoksia ei ole tapahtunut.

Päivitimme huleveden viemäröintialueelle lisättyjen kiinteistöjen laskutusperusteet laskutusuudistuksemme yhteydessä keväällä 2020. Huleveden perusmaksu on esimerkiksi kerrosalaltaan 175 m2 omakotitalolle vuodessa noin 26 euroa. 

Huleveden viemäröintialueet kartalla

Voit tarkistaa kartasta, onko kiinteistösi huleveden viemäröintialueella. Kartalla on esitetty seuraavat alueet:

Sininen = Huleveden viemäröintialue
Harmaa = Sekaviemäröintialue
Ruskea = Hulevesiviemäröinnin laajenemisalueet

HSY:n huleveden viemäröintialueen kartta

 

Upotettu kartta ei toimi mobiililaitteella. Mobiililaitteella karttaa voi tarkastella HSY:n karttapalvelussa.

Voit liikkua kartalla lähentämällä ja loitontamalla sekä raahaamalla karttaa. Voit tarkistaa oman kiinteistösi sijainnin huleveden viemäröintialueella kiinteistön osoitteen avulla. Avaa HSY:n karttapalvelun linkki, kirjoita vasemmassa yläkulmassa olevaan Haku-kenttään kiinteistösi osoite ja paina Enter-näppäintä. Kartta siirtyy automaattisesti kiinteistösi kohdalle.

Huleveden perusmaksu tulee maksaa jos:

  • kiinteistösi sijaitsee jollakin näistä kolmesta alueesta
  • kiinteistölläsi on hulevesiliittymä ja kiinteistösi sijaitsee huleveden viemäröintialueen ulkopuolella.