Vesi ja viemärit

Toimitamme korkealaatuista juomavettä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Puhdistamme tehokkaasti kaupunkilaisten ja teollisuuden jätevedet sekä rakennamme ja kunnostamme vesijohto- ja viemäriverkostoa.

 

Suosituimmat palvelumme

Vesi ja viemärit

Toimitamme korkealaatuista juomavettä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Puhdistamme tehokkaasti kaupunkilaisten ja teollisuuden jätevedet sekä rakennamme ja kunnostamme vesijohto- ja viemäriverkostoa.

 

Suosituimmat palvelumme

Vikaa vedessä, vedenjakelussa tai vesimittarissa

Pääkaupunkiseudun vesijohtoverkoston käyttövarmuus on erittäin hyvä. Joskus joudumme kuitenkin katkaisemaan vedentoimituksen joko äkillisten häiriöiden tai suunniteltujen ylläpitotöiden vuoksi. Katso alta ohjeet, kuinka toimia eri häiriötilanteissa.

Maan alla kulkeva putki on kaivettu esiin. Kaivannossa on sadevettä. Taustalla on työkone.
Vedenjakeluhäiriöt
7.10.2022 12:50:00

Vesikatko Sörnäisissä Helsingissä 17.10.2022

7.10.2022 12:10:00

Vesikatko Koskelassa Helsingissä 17.10.2022

7.10.2022 11:21:26

Vantaa, Avoin, 2022-10-07 19:36:49

7.10.2022 08:50:00

Vesikatko Martinlaakso Vantaa 12.10.2022.

Tervetuloa vesihuollon asiakkaaksi!

Kaksi ihmistä tutkii pöydällä olevaa paperia.

Vesimaksut

Vesimaksut mahdollistavat korkealaatuisen juomaveden toimittamisen yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle ja jätevesien tehokkaan puhdistamisen Itämeren suojelemiseksi. Katamme vedestä ja verkostoon liittymisestä laskutettavilla maksuilla kaikki vesihuollon kustannukset. 

Tiskialtaassa on erivärisiä kuppeja. Tiskivesi vaahtoaa.

Järkevää veden ja viemärin käyttöä

Pääkaupunkiseudulla talousvesi on pehmeää eli veden kalkkipitoisuus on alhainen. Tämän takia pesuainetta tarvitaan vähemmän kuin kovaan veteen.

Kotitalouden vedenkulutuksesta yli 40 prosenttia kuluu peseytymiseen. Lisäksi pytyn huuhtelu, ruokailu ja pyykinpesu muodostavat merkittävän osan päivittäisestä vedenkulutuksesta.

Osaathan viemärietiketin? Käytä viemäriä ja vessanpyttyä vain siihen, mihin se on tarkoitettu. Lajittele roskat niille kuuluviin roskiksiin.​​​​​

Märällä lattialla ovat jalat, jotka näkyvät nilkkoihin saakka. Kynsissä on punaista lakkaa.

Näin vesihuolto toimii

Kun avaat vesihanan, avaat samalla veden tien vedenpuhdistuslaitoksiltamme vesijohtoja pitkin sinun ulottuvillesi. Kun olet käyttänyt veden, se päätyy viemäreitä pitkin jätevedenpuhdistamoillemme. Veden tien varmistamiseksi rakennamme ja ylläpidämme vesihuoltoverkostoa jatkuvasti. Näin turvaamme katkeamattoman vesihuoltopalvelun yli miljoonalle asukkaalle.

Vesihuollon toiminta Vieraile vesihuollossa Tutustu vesihuollon kehittämissuunnitelmaan 2021 - 2030 Hulevesi

Meneillään olevia hankkeitamme

Vesihuollon investointihankkeita Lisätietoa Blominmäkeen rakennettavasta jätevedenpuhdistamosta Hiekkaharjun vanhan vesitornin purku