Vesi ja viemärit

Toimitamme korkealaatuista juomavettä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Puhdistamme tehokkaasti kaupunkilaisten ja teollisuuden jätevedet sekä rakennamme ja kunnostamme vesijohto- ja viemäriverkostoa.

 

Suosituimmat palvelumme

Vesi ja viemärit

Toimitamme korkealaatuista juomavettä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Puhdistamme tehokkaasti kaupunkilaisten ja teollisuuden jätevedet sekä rakennamme ja kunnostamme vesijohto- ja viemäriverkostoa.

 

Suosituimmat palvelumme

Vikaa vedessä, vedenjakelussa tai vesimittarissa

Pääkaupunkiseudun vesijohtoverkoston käyttövarmuus on erittäin hyvä. Joskus joudumme kuitenkin katkaisemaan vedentoimituksen joko äkillisten häiriöiden tai suunniteltujen ylläpitotöiden vuoksi. Katso alta ohjeet, kuinka toimia eri häiriötilanteissa.

Maan alla kulkeva putki on kaivettu esiin. Kaivannossa on sadevettä. Taustalla on työkone.
Vedenjakeluhäiriöt
24.7.2024 07:00:00

Vesikatko [Soukansalmi] [Espoo] [25.7.2024]

19.7.2024 11:50:00

Vesikatko Westend Espoo 22.7.2024

17.7.2024 12:00:00

Vesikatko Etu-Töölö Helsingissä 24/07/2024 klo 08:00 - 24/07/2024 15:30

15.7.2024 09:00:00

Vesikatko Marjaniemessä Helsingissä 25/07/2024

15.7.2024 09:00:00

Vesikatko Puistolassa Helsingissä 26/07/2024

Muuttajan vesiasiat

Oletko myynyt tai ostanut talon pääkaupunkiseudulla? Tuleeko omistamaasi taloon vuokralainen? Tee omistajanvaihtoilmoitus tai tilaa vuokralaiselle vuokralaisen käyttösopimus.

Rakentajan vesiasiat

Rakennusprojekti sisältää monia vaiheita ja yhteistyötahoja. Huomioithan, että vesihuoltoverkostoihin liittymiseen on hyvä varata riittävästi aikaa. Liitosprosessi voi kokonaisuudessaan kestää jopa kuusi kuukautta.

Vesimaksut

Vesimaksut mahdollistavat korkealaatuisen juomaveden toimittamisen yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle ja jätevesien tehokkaan puhdistamisen Itämeren suojelemiseksi. Katamme vedestä ja verkostoon liittymisestä laskutettavilla maksuilla kaikki vesihuollon kustannukset. 

Tiskialtaassa on erivärisiä kuppeja. Tiskivesi vaahtoaa.

Järkevää veden ja viemärin käyttöä

Pääkaupunkiseudulla talousvesi on pehmeää eli veden kalkkipitoisuus on alhainen. Tämän takia pesuainetta tarvitaan vähemmän kuin kovaan veteen.

Kotitalouden vedenkulutuksesta yli 40 prosenttia kuluu peseytymiseen. Lisäksi pytyn huuhtelu, ruokailu ja pyykinpesu muodostavat merkittävän osan päivittäisestä vedenkulutuksesta.

Osaathan viemärietiketin? Käytä viemäriä ja vessanpyttyä vain siihen, mihin se on tarkoitettu. Lajittele roskat niille kuuluviin roskiksiin.​​​​​

Märällä lattialla ovat jalat, jotka näkyvät nilkkoihin saakka. Kynsissä on punaista lakkaa.

Näin vesihuolto toimii

Kun avaat vesihanan, avaat samalla veden tien vedenpuhdistuslaitoksiltamme vesijohtoja pitkin sinun ulottuvillesi. Kun olet käyttänyt veden, se päätyy viemäreitä pitkin jätevedenpuhdistamoillemme. Veden tien varmistamiseksi rakennamme ja ylläpidämme vesihuoltoverkostoa jatkuvasti. Näin turvaamme katkeamattoman vesihuoltopalvelun yli miljoonalle asukkaalle.

Meneillään olevia hankkeitamme