Jäteastioiden yhteiskäyttö

Taloja pientaloalueella. Savupiipusta nousee savu.

Den svenska versionen av sidan finns här. Observera att förnyelsen av vår webbsida inte är färdig och därför kan det finnas mindre skillnader i innehållet på sidorna.

Lähekkäin sijaitsevat kiinteistöt voivat tehdä kanssamme sopimuksen yhteisen jäteastian käytöstä. Sopimus koskee kaikkia kiinteistöltä keräämiämme jätelajeja. Yhteiskäyttöä koskevan sopimuksen osapuolina ovat kaikki yhteistä jäteastiaa ja sen sijoituspaikkaa käyttävät kiinteistöt.

Yhteiskäyttösopimuksessa tulee olla pääsopija, joka jakaa jätelaskun muiden käyttäjien kesken. Pääsopija toimii suuntaamme yhteyshenkilönä astiatyhjennyksiin liittyen ja huolehtii jäteastian käyttäjien eli sopimuksen osakkaiden yhteystietojen ylläpidosta.

Jos jäteastia pitää sijoittaa kiinteistön rajan ulkopuolelle, sovi astian sijoittamisesta maanomistajan kanssa. Lisätietoja maanomistajasta saat Maanmittauslaitokselta. Maanomistaja on aina sopimuksen osapuolena, vaikka ei käyttäisikään yhteistä jäteastiaa.

Myös vapaa-ajan asuntojen haltijat voivat sopia yhteisen jäteastian käytöstä lähimpien naapureidensa, tiekunnan tai muun yhdistyksen kanssa. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi tilanteissa, joissa vapaa-ajan asunnolle ei ole ajoyhteyttä.

Täytä jäteastioiden yhteiskäyttösopimus Suomi.fi-palvelussa

Lisätietoja:   
jate.kuljetuspalaute(at)hsy.fi tai puh. 09 1561 2110