Jäteastioiden yhteiskäyttö eli kimppakeräys

Taloja pientaloalueella. Savupiipusta nousee savu.

Lähekkäin sijaitsevat kiinteistöt voivat tehdä kanssamme sopimuksen yhteisen jäteastian käytöstä. Yhteiskäyttöä koskevan sopimuksen osapuolina ovat kaikki yhteistä jäteastiaa ja sen sijoituspaikkaa käyttävät kiinteistöt.

Yhteiskäyttösopimuksessa tulee olla pääsopija, joka on jätemaksun maksaja. Pääsopija voi vastaanottaa koko laskun tai lasku voidaan lähettää jokaiselle osapuolelle sovitun prosenttiosuuden mukaisesti. Pääsopija toimii suuntaamme yhteyshenkilönä astiatyhjennyksiin liittyen ja huolehtii jäteastian käyttäjien eli sopimuksen osakkaiden yhteystietojen ylläpidosta.

Tee jäteastioiden yhteiskäyttösopimus

Jos jäteastia pitää sijoittaa kiinteistön rajan ulkopuolelle, sovi astian sijoittamisesta maanomistajan kanssa. Lisätietoja maanomistajasta saat Maanmittauslaitokselta.

Myös vapaa-ajan asuntojen haltijat voivat sopia yhteisen jäteastian käytöstä lähimpien naapureidensa, tiekunnan tai muun yhdistyksen kanssa. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi tilanteissa, joissa vapaa-ajan asunnolle ei ole ajoyhteyttä.

Tarvittaessa, jos sinulla ei ole pääsyä sähköiseen asiointiin, voit soittaa asiakaspalveluumme ja pyytää lähettämään paperisen sopimuspohjan yhteiskäyttöä varten.