Ilmanlaatu nyt

Voit seurata sivuiltamme pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan ilmanlaatua reaaliaikaisesti. Karttapalvelustamme näet ilmanlaadun juuri sieltä, missä olet tai minne olet menossa. Voit myös tarkistaa, miten ilmanlaatu muuttuu lähituntien aikana. Suomessa ilmanlaatu on kansainvälisten vertailujen mukaan hyvä, mutta ilmansaasteet voivat heikentää ilmanlaatua ajoittain täälläkin. Pääkaupunkiseudulla ilmanlaatua heikentävät katupöly, liikenteen pakokaasut, muualta kulkeutuvat ilmansaasteet, työmaiden pölyt ja pientaloalueilla puunpoltto.

Ilmanlaatu mittausasemilla

Ilmanlaatu juuri siellä missä olet

 

Mikä on ilmanlaatuindeksi? Ilmanlaadun mittausasemien paikkakuvaukset Ilmanlaatukartta Tutustu tarkemmin ilmanlaatukarttaan Ilmanlaadun vuosikartta Tästä kartasta voit tarkastella typpidioksidin vuosipitoisuuksia pääkaupunkiseudulla. Mittauspaikat kautta aikojen Katso karttapalvelustamme typpidioksidin mittauspaikat ja vuosikeskiarvot vuodesta 2004 lähtien. Uutiskirje Tilaa tästä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Ilmanlaatukatsaus -uutiskirje

Arkiaamun tilannekatsaus

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Tiedotamme tässä ilmanlaadusta joka arkiaamu sekä kerromme mahdollisista raja-arvotason ylityksistä. Euroopan unioni on asettanut raja-arvot hiukkasille ja typpidioksidille hengitysilmassa. Voit katsoa aiemmat tilannekatsaukset ja raja-arvotason ylitykset alla olevista linkeistä. Ilmanlaadulle asetetuista raja- ja ohjearvoista saat lisätietoa osoitteesta hsy.fi/ilmanlaatunormit. Tietoa eri ilmansaasteiden terveyshaitoista löytyy osoitteesta hsy.fi/terveysvaikutukset.

Ilmanlaadun tilannekuva

Raja-arvotasojen ylitykset

Tiedotteet

Katso myös