Rakenna puuvaja

Urbaani puuvaja arkkitehtikilpailun voittaja puuvaja.

Hyvä puuvaja pitää puut kuivina. ​Tyyliltään kaupunkipihaan istuva Urbaani puuvaja tuulettuu hyvin, suojaa sateelta ja mahdollistaa kuivien ja kuivumassa olevien puiden erottelemisen toisistaan. Lukittava ovi vähentää ilkivallan riskiä.

Urbaani puuvaja

Vajan on suunnitellut Jaakko Viertiö. Tämä puuvajamalli voitti Aalto-yliopiston opiskelijoille tarkoitetun Urbaani puuvaja -suunnittelukilpailun. Tuomaristo arvosti erityisesti vajan selkeää muotoa sekä mielenkiintoista, kaksoisjulkisivun muodostavaa rimarakennetta ja modulaarisuutta. Moduuleja voidaan liittää toisiinsa useita peräkkäin tarpeen ja pihan koon mukaan, jolloin vajaa voidaan käyttää monenlaiseen säilytykseen. Vajan ulkonäkö on miellyttävä ja rimoitus tuo uuden twistin ja sopii yhteen monenlaisten rakennusten kanssa. Tämä vaja sopii myös pienelle tontille. Vajan voi maisemoida puutarhaan sopivaksi köynnöskasvien avulla.

The Firewood -puuvaja

Puuvajan on suunnitellut Kristaps Sveisbergis. Tämä puuvajamalli tuli toiseksi Aalto-yliopiston opiskelijoille tarkoitetussa Urbaani puuvaja -suunnittelukilpailussa. Puuvaja sai tuomaristolta erityistä kiitosta modernista, jopa runollisesta ulkonäöstä, viherkatosta ja lattian hyvästä tuulettuvuudesta. Kaksiovisuus mahdollistaa yhteiskäytön esimerkiksi naapurin kanssa tontin rajalla tai kuivien polttopuiden säilyttämisen toisessa päässä ja tuoreiden toisessa.

Muista tarkistaa ja huomioida kuntasi asemakaavamääräykset ja paloturvallisuusmääräykset ennen puuvajan rakentamista.