Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos muuttaa elämäämme sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Tästä löydät vastauksia ilmastoystävällisten arjen valintojen tekemiseen sekä tietoa koko pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöjen kehityksestä ja ilmastotavoitteiden saavuttamisesta.

Ilmastoystävällinen elämä

Nainen ja lapsi lapioivat multaa kaupunkivlijelmän äärellä. Kuva: HSY. Kuvaaja: Suvi-Tuuli Kankaanpää.

Mikä sinua askarruttaa ilmastonmuutoksessa? Mietitkö, mitä voit tehdä, jotta ilmastopäästöt vähenisivät? Mikä on tärkeintä oman hiilijalanjäljen pienentämisessä? 

Ilmastoinfosta saat vastauksia kysymyksiisi. Autamme pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmaston kannalta hyviä valintoja. Toimintamme pohjana on neljä pääteemaa: asuminen, liikkuminen, ruoka ja kuluttaminen. Tuomme teemoja esiin tapahtumissa ja kampanjoissa eri puolilla pääkaupunkiseutua. 

Seudun ilmastotyö

Nainen juoksee yli suojatien, joka on lätäköiden peitossa. Kuva:HSY. Kuvaaja: Suvi-Tuuli Kankaanpää.

HSY edistää ilmasto-, kiertotalous- ja kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista pääkaupunkiseudulla. Tuemme kaupunkien ilmastotyötä tuottamalla ajankohtaista tietoa ja vahvistamalla seudullista yhteistyötä.

Pääkaupunkiseudun kaupungit ovat sitoutuneet hiilineutraaliuteen. Sivuiltamme voit seurata seudun kasvihuonekaasupäästöjen kehitystä ja muita ilmastotyön indikaattoreita.

Ilmastonmuutos muuttaa elinolojamme. Pääkaupunkiseudulla valmistaudutaan lämpötilan nousuun, sateisuuden lisääntymiseen, hellekausiin ja leutoihin talviin. Lue lisää, miten seudulla varaudutaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja vähennetään haavoittuvuutta. 
    
Kiertotalous edistää kestävää resurssien käyttöä, mikä säästää rahaa ja luonnonvaroja sekä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. 
Tutustu sivuillamme muuan muassa seudun materiaalivirtoihin ja kierrätysasteeseen.