SeutuData

Viistokuva Helsingin keskustasta
SeutuData tarjoaa yksityiskohtaista paikkatietoa Helsingin seudusta.

SeutuData-aineistopaketti tarjoaa pääsyn keskeisimpiin seudullisiin paikkatietoaineistoihin. Haluamme tarjota yhtenäistä ja helposti käyttöönotettavaa dataa alueen suunnittelijoiden ja tutkijoiden käyttöön.

SeutuData-aineistopaketti kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun keskeisimmät paikkatietoaineistot vuosittain.  Se sisältää tarkkoja rekisteritietoja rakennuksista, kiinteistöistä, väestöstä, asemakaavoista ja kaavayksiköistä sekä monipuoliset kartta- ja suunnitteluaineistot. SeutuData-aineistot ovat luvanvaraisia ja niiden käyttö edellyttää käyttölupaa.

Aineistopakettia on julkaistu vuodesta 1997 lähtien, jolloin SeutuData tunnettiin nimellä SeutuCD. Vuosina 2004-2007 ei tuotettu SeutuCD-aineistopaketteja Seudullisen perusrekisterin järjestelmäuudistuksen takia. SeutuData’19 on ensimmäinen uudella nimellä tuotettu aineistopaketti. 

SeutuData-aineistot ovat pitkälti MapInfo-muotoisia (tab). Vuodesta 2017 lähtien rekisteritietoja on saatavilla myös Esri shape -muodossa. Aineistopaketin sisältö vaihtelee hieman vuosittain, mutta rekisteriaineistot ovat aina samat.