Tekstiviestit vesikatkoista

Toisinaan vedenjakelu on katkaistava, kun ylläpidämme vesihuoltoverkoston toimintavarmuutta. Tiedotamme vesikatkosta etukäteen, jotta voit varautua siihen.

Toiminta-alueellamme on vuosittain noin 500 ennakoitua vedenjakelukatkosta. Joskus lähetämme tekstiviestejä myös äkillisissä häiriötilanteissa.

Lähetämme tekstiviestin automaattisesti pääkaupunkiseudun yli 16-vuotiaille asukkaille, joiden puhelinnumero ja osoite on julkinen. Huomioithan, että emme saa osoitetta operaattorilta, vaikka puhelinnumero on julkinen, mutta osoitetta ei löydy esimerkiksi numerotiedustelun kautta.

Rekisteröi numerosi, jos

 • puhelinliittymäsi on rekisteröity muuhun kuin asuinpaikkaasi (esim. työpuhelin)
 • olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta osoitettasi
 • puhelinliittymäsi on salainen tai prepaid.

Näin rekisteröit numerosi

Siirry ensin HSY:n tekstiviestiportaaliin ja toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Tekstiviestiportaali

PIN-koodin tilaaminen -kohdassa

 1. Syötä joko puhelinnumerosi TAI sähköpostiosoitteesi lomakkeen kenttiin. Älä kirjoita molempia, koska silloin PIN-koodin tilaaminen epäonnistuu. Kirjoita tyhjään kenttään puhelinnumerosi muodossa 0501234567. Maakoodia ei tarvitse kirjoittaa.
 2. Kirjoita Captcha-kohtaan kuvassa näkyvät merkit.
 3. Klikkaa Lähetä PIN-koodi -painiketta.
 4. Kirjoita tekstiviestillä tai sähköpostilla saamasi PIN-koodi sille varattuun kenttään.
 5. Klikkaa Sisäänkirjautuminen-painiketta.

Omat tiedot -kohdassa

 1. Täytä lomakkeen *-merkillä merkityt kentät (kirjoita Osoite-kenttään katuosoite ja vain talon numero, älä kirjoita huoneiston kirjainta tai numeroa).
 2. Valitse kohta: "Olen lukenut ja ymmärtänyt käyttäjäehdot".
 3. Klikkaa Seuraava-painiketta.
 4. Tarkista kirjoittamasi osoitetiedot.
 5. Klikkaa sivun lopusta Rekisteröidy-painiketta.
 6. Valmis! Saat jatkossa matkapuhelimeesi viestin, jos ilmoittamaasi osoitteeseen tulee HSY:n ennakoitu vesikatko.

Huomioithan, että voit rekisteröidä enemmän kuin yhden osoitteen, esimerkiksi työpaikan tai omaisen osoitteen.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuu, voit päivittää tietojasi kirjautumalla uudelleen verkkopalveluun. Tilaa uusi PIN-koodi, kun haluat muokata tai poistaa tietojasi.

Voit perua viestit myös tekstiviestillä STOP HSY numeroon 045 739 73616. Tekstiviesti maksaa normaalin tekstiviestin hinnan.

Tietosuoja

Sopimusasiakkaitamme ovat kiinteistöt ja taloyhtiöt, kuten kerrostalot ja rivitalot, joten meillä on vain omistajan, isännöitsijän tms. yhteystiedot. Emme käytä HSY:n asiakasrekisteriä numeroiden keräämiseen.

Emme käytä järjestelmään tallennettuja numeroita muuhun kuin vesikatkotiedottamiseen. Numeroita ei myydä tai luovuteta eteenpäin ja ne pysyvät meillä tallessa salasanasuojatulla palvelimella, johon on pääsy vain tekstiviestijärjestelmää käyttävillä henkilöillä.