Muuttajan vesi- ja viemäriasiat

Erivärisiä ja -muotoisia taloja on vierekkäin. Taloista näkyvät vain yläosat, joten huomio kiinnittyy kattojen hauskoihin muotoihin. Erään talon katolla on kukon muotoinen tuuliviiri. Taustalla on puita,

Täältä löydät tietoa veteen liittyvistä asioista, jos olet myynyt tai ostanut talon pääkaupunkiseudulta. Muista ilmoittaa meille muuttuneista laskutus- ja yhteystiedoistasi. Sivulla on tietoa myös vuokralaisen vedenkäyttösopimuksesta.

Ilmoita omistajanvaihdosta

Oletko myynyt tai ostanut talon pääkaupunkiseudulta? Kun kiinteistön omistaja muuttuu tai vaihtuu kokonaan, tulee tästä tehdä HSY:n vesihuollolle kirjallinen ilmoitus. Ilmoitus tehdään omistajanvaihtolomakkeella.

Omistajanvaihtoilmoitusta varten tarvitset seuraavat tiedot:

  1. Vesimittarilukema hallinnanvaihtumispäivältä. Suosittelemme, että vanha ja uusi omistaja lukevat vesimittarin yhdessä.
  2. Vanhan ja uuden omistajan nimi- ja laskutustiedot.
  3. Käyttöpaikka- ja sopimusnumero. Nämä tiedot eivät ole pakollisia, mutta ne nopeuttavat lomakkeen käsittelyä.

Kun olemme käsitelleet lomakkeen, lähetämme uudelle omistajalle liittymis- ja käyttösopimuksen allekirjoitettavaksi.

Muista päivittää myös jätepalvelusi ajan tasalle.

Ilmoita vuokralaisesta

Vain kiinteistön omistaja voi tilata vedenkäyttösopimuksen vuokralaiselle. Omistajan tekemän tilauksen jälkeen HSY toimittaa vedenkäyttösopimuksen vuokralaiselle allekirjoitettavaksi.

Sopimuksen edellytyksenä on, että

  • vuokralainen on yritys
  • vuokralaisen luottotiedot ovat kunnossa
  • vuokrasopimus on vähintään vuoden mittainen
  • kiinteistölle on vain yksi vuokrasopimus ja vuokralainen hallinnoi yksin koko kiinteistöä.
  • 20.1.2023 alkaen yritykseltä/yhteisöltä edellytetään olemassa olevaa y-tunnusta (poislukien suurlähetystöt).

Vuokralaisen käyttösopimuslomaketta varten tarvitset seuraavat tiedot:

  1. Vesimittarin lukema vuokrasopimuksen alkamispäivältä.
  2. Vuokralaisen nimi- ja yhteystiedot sekä y-tunnus.

Vuokralaisen käyttösopimuksen voit irtisanoa maksajanmuutos-lomakkeella. Lomaketta varten tarvitset vesimittarin lukeman vuokralaisen poismuuttopäivältä sekä uudet laskutustiedot.

Jos kiinteistössä vaihtuu vuokralainen, kiinteistön omistaja täyttää uutta vuokralaista varten vuokralaisen käyttösopimuslomakkeen.

Muuttuvatko laskutus- tai yhteystietosi?

Kiinteistön rakennuttaja, oletko luovuttanut kohteen omistajalle ja vesisopimus on jo omistajan nimissä? Täytä Maksajanmuutos-lomake. Lomaketta varten tarvitset vesimittarin lukeman luovutuspäivältä sekä uudet laskutustiedot.

Haluatko, että vesilaskusi tai vesimittarin luentapyyntösi lähetetään muuhun kuin kiinteistön osoitteeseen? Täytä asiakas- ja laskutustietojen muutoslomake. Lomakkeella voit ilmoittaa myös verkkolaskutustietojen muutoksesta.

Taloni jää tyhjilleen, mitä teen?

Mikäli talo on kylmänä vuodenaikana tyhjä ja vesimittari vaarassa jäätyä, tilaa vesimittarin poisto liittymisportaalistamme. Vesimittari tulee poistattaa myös silloin, kun rakennus aiotaan purkaa.

Liittymisportaalimme kautta saat tilattua myös vesimittarin asennuksen.

Jos vesimittaria ei ole tarpeen poistaa ja talo on pidempään tyhjillään, voit muuttaa vedenkulutuksen vuosiennustetta pienemmäksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Muista irtisanoa tarvittaessa myös jätepalvelusi.