Sortti-kortti sopimusasiakkaille

Käytkö usein Sortti-asemalla ja haluat nopeuttaa asiointiasi? Sortti-kortti on asiakaskorttimme, jonka avulla voit käyttää asemien itsepalvelulaitteita ja joko maksaa tuomasi jätteet paikan päällä tai valita laskun. eSortti.fi-palvelussa voit halutessasi tarkastella itsepalveluna kirjaamiesi jätekuormien tietoja sekä maksukuitteja. Sortti-kortti on henkilökohtainen.

Näin saat Sortti-kortin käyttöösi

Sortti-kortti on henkilökohtainen. Muistathan, että sitä ei tule luovuttaa muiden käyttöön. Kortin omistaja vastaa sillä tuoduista jätteistä.

Näin asioit Sortti-asemalla käyttäen itsepalvelulaitteita

 1. 1

  Näytä Sortti-korttia puomilla ja aja sisään asemalle.

 2. 2

  itsepalvelu-symboli_70px.png

  Etsi aseman alueelta itsepalvelulaite. Tunnistat ne yllä olevasta symbolista. Voit asioida millä tahansa alueella olevalla itsepalvelulaitteella.

 3. 3

  Näytä Sortti-korttia itsepalvelulaitteella ja ilmoita mitä jätteitä olet tuomassa.

 4. 4

  Valitse maksutapa, mikäli tuot maksullisia jätteitä. Maksutapoina voit valita laskun tai maksukortin. Mikäli tuot vain maksuttomia jätteitä, hyväksy tapahtuma tässä vaiheessa.

 5. 5

  Voit halutessasi kirjata tapahtumalle viitteen.

 6. 6

  Syötä tai näytä maksukortti, tai hyväksy maksu laskulla.

 7. 7

  Halutessasi voit tulostaa kuitin ja lajitteluohjeet.

 8. 8

  Lajittele jätteet oikeille lavoille. 

 9. 9

  Olet valmis. Kiitos asioinnista, kierrätetään yhdessä!

Henkilökunta neuvoo mielellään, jos tarvitset apua Sortti-kortin ja itsepalvelulaitteiden käytössä tai jätemäärien arvioinnissa.

Kadotitko Sortti-korttisi?

Voit kuolettaa korttisi joko sähköisesti eSortti.fi-palvelussa, ottamalla yhteyttä HSY:n asiakaspalveluun tai asioimalla Sortti-asemalla.
Kerro ilmoituksen yhteydessä kadonneen korttisi numero, jotta saamme korttisi suljettua nopeammin. Löydät numeron esimerkiksi vanhasta laskusta.