Vaarallisen jätteen asema yrityksille

Kivikonlaita 5, Helsinki

Avoinna ma-pe klo 7-16.

Suljettu lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä, myös joulu- ja juhannusaattona.

 

 

Asemalla voi maksaa laskulla tai maksukortilla.

 

Vastaanotamme yritysten ja yhteisöjen (myös asunto-osakeyhtiöiden) vaarallisia jätteitä Helsingin Kivikossa vaarallisten jätteiden asemalla. Jätteistä peritään hinnaston mukainen maksu. 

Yritysten jätteiden vastaanottokäytännöt muuttuivat vuoden 2020 alussa. Tutustu muutoksiin ennen kuin tuot yrityksesi vaarallista jätettä asemallemme.

Edellytämme yritystuojilta jätelain mukaista siirtoasiakirjaa tuoduista vaarallisista jätteistä. Siirtoasiakirja voi olla sähköinen tai paperinen.

  • Täytä siirtoasiakirja.
  • Voit katsoa apua siirtoasiakirjan täyttämiseen tästä mallista. 
  • Lähetä sähköinen siirtoasiakirja vaarallisen jätteen asemalla saamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoa vaarallisen jätteen kuljetuksessa käytettävästä siirtoasiakirjasta:

Toimita suuret vaarallisen jätteen erät alan yrityksille, kuten Fortum Oyj:lle, Kierto Ympäristöpalvelut Oy:lle, Lassila & Tikanoja Oyj:lle, Remeo Oy:lle tai Stena Recycling Oy:lle. Isompien jäteöljymäärien käsittelyä ja noutopalvelua voi tiedustella esimerkiksi Fortum Oyj:ltä, Lassila & Tikanoja Oyj:ltä tai Kierto Ympäristöpalvelut Oy:ltä.

Tyhjät ja venttiilittömät kaasupullot ja sammuttimet otetaan vaarallisen jätteen asemalla vastaan kaasupullojen ja sammuttimien hinnalla. Niitä ei voi turvallisuussyistä laittaa Sortti-asemien metallilavalle. Tyhjien ja venttiilittömien pullojen hävityksestä voi kysyä myös metallin käsittelijöiltä.

Freoneja voi jättää pulloineen hävitykseen, mutta emme palauta pulloa 1.1.2023 alkaen. Hinta veloitetaan pullon ja aineen kokonaispainon mukaan.