Jäte- ja vesihuollon hinnastot

Taidejäteauto kuvattuna talvella kahden kerrostalon edessä jätetilan. Auton kyljessä teksti: Lasit ja metallit ovat ikuisia - kiitos kun lajittelet.

Kaikki HSY:n jäte- ja vesihuoltoon liittyvät maksut on koottu erillisiin hinnastoihin. Linkit hinnastoihin löydät tältä sivulta. Jätehuollon hinnastossa on tietoa muun muassa kiinteistöjen jätemaksuista, jäteastioiden koosta ja tyhjennysrytmeistä sekä Sortti-asemien jätehinnoista. Vesihuollon hinnastossa on tietoa muun muassa veden perus- ja käyttömaksuista sekä liittymismaksuista.

Osana vesihuollon hinnastoa on myös palvelumaksuhinnasto, jossa on tietoa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen maksuista esimerkiksi uuden kiinteistön rakentajalle.

Lisäksi palvelumaksuhinnastossa on tietoa vesimittareiden huolto- ja vaihtokustannuksista sekä erilaisten huoltoon liittyvien töiden hinnoista. Tällaisia huoltotöitä ovat esimerkiksi kausimittarin asennus ja poisto, vedentoimituksen sulkeminen ja avaaminen sekä tonttijohdon kartoitus.

Jätehuollon hinnastossa on tietoa erilaisille kiinteistöille ja jätteille, kuten biojätteelle, sekajätteelle ja muovipakkauksille sopivista tyhjennysrytmeistä sekä jäteastioiden koosta ja vuokrahinnoista. Voit tutustua hinnastossa myös saaristossa sijaitsevien kiinteistöjen jätteiden tyhjennyshintoihin.

Sortti-asemille tuotavien jätteiden hinnat

Sortti-asemalle voit tuoda monenlaisia jätteitä, joiden kustannukset on listattu jätehuollon hinnastoon. Hinnastossa on tietoa esimerkiksi siitä, mitä palava sekajäte saa sisältää, miten kipsijäte pitää toimittaa tai millaista tekstiilijätteen pitää olla.

Otamme vastaan maksutta kotitalouksista syntyvät vaaralliset jätteet. Hinnastossa on tietoa maksuista, jotka yrityksen, laitoksen tai vastaavan yhteisön on maksettava vaarallisesta jätteestä.

Ämmässuolle kuorma-autolla tuotava jäte

Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen voi tuoda jätteitä kuorma-autolla tai muulla vastaavalla suurella ajoneuvolla. Jätehuollon hinnastossa on tietoa siitä, miten käsittelymaksu määräytyy ja millaisia kustannuksia eri jätelajeista muodostuu.