HSY:n lokajätteiden vastaanottopisteet

HSY:n alueella toimii neljä lokajätteiden vastaanottoasemaa. Ne sijaitsevat Espoossa Koskelossa ja Suomenojalla, Kirkkonummella Veikkolassa sekä Helsingissä Viikinmäessä.

Koskelon loka-asemalle (Koskelonkujan ja Koskelonsillan puoliväli, 02920 Espoo) voi purkaa ainoastaan kotitalouksien sako- ja umpikaivolietteitä. Koskelon loka-asema on miehittämätön ja se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Purkaminen vaatii HSY:n ajoneuvokortin.

Suomenojan loka-asemalle (Hyljeluodontie, Suomenojan lintulammikolle menevän tien risteys, 02270 Espoo) voi purkaa ainoastaan kotitalouksien sako- ja umpikaivolietteitä. Suomenojan loka-asema on miehittämätön ja se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Purkaminen vaatii HSY:n ajoneuvokortin.

Veikkolan loka-asemalle (Turuntie 186, 02880 Veikkola) otetaan vastaan kotitalouksien sako- ja umpikaivolietteitä. Veikkolan loka-asema on miehittämätön ja se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Purkaminen vaatii HSY:n ajoneuvotunnistimen.

Viikinmäen loka-asemalla otetaan vastaan kotitalouksien sako- ja umpikaivolietteiden sekä ravintoloiden rasvakaivojätteitä. Lisäksi Viikinmäessä otetaan vastaan siirtoWC-jätteitä erilliseen vastaanottopisteeseen, mikäli ne eivät sisällä muovia, lasia tai muuta poikkeavaa jätettä. Viikinmäen loka-asema on miehittämätön ja avoinna arkisin klo 6–18. Aukioloajan ulkopuolella luolaston oven saa auki soittamalla valvomon numeroon 050 529 2176. Vastaanotosta laskutetaan normaalin vastaanottomaksun lisäksi päivystysmaksu 100 €/käynti. Purkaminen vaatii HSY:n ajoneuvotunnistimen.

Sako- ja umpikaivolietteiden vastaanottopisteiden puhdistukset ja huollot

Sako- ja umpikaivojen vastaanottoasemien puhdistuksista ilmoitetaan lokakuljetusliikkeille sähköpostitse.