Jätehuoltopalvelut yrityksille ja yhteisöille

Jäte- ja kuorma-auto Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa.

1.1.2020 voimaan astunut jätelaki toi muutoksia yrityksille tarjottaviin palveluihin. Yrityksen, jolla ei ole HSY:n kanssa voimassa olevaa TSV-sopimusta ja joka ennakoi tarvitsevansa jätteiden vastaanottopalvelua vuosittain yli 2000 eurolla (ALV 0 %), on käytettävä Materiaalitori.fi -tietoalustaa ennen sopimuksen tekemistä HSY:n kanssa. 

Vuoden 2021 alusta lähtien Materiaalitorin käyttövelvoite laajeni koskemaan myös julkisia hankintayksiköitä (kunnat, kaupungit, kuntayhtymät yms.).

Oletko epävarma, onko yritykselläsi sopimus HSY:n kanssa? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Maksu- ja asiointitavat Sortti-asemilla ja vaarallisen jätteen asemalla 1.4.2021 alkaen

Sortti-asemilla oma hinnasto yrityksille ja yhteisöille vuoden 2024 alusta alkaen

Vastaanotettavien jätteiden hinnat Sortti-asemilla muuttuvat vuoden 2024 alusta. Jatkossa yrityksille ja yhteisöille on eri hinnasto kuin kotitalouksille. Jätelain mukaan kunnallisen jätelaitoksen pitäisi hinnoitella jätteiden vastaanotto yrityksille ja yhteisöille siten, että se vastaa jätteenkäsittelystä syntyviä kustannuksia.
   

Jäte- ja vesihuollon hinnastot

Sortti-kortti: käytä itsepalvelulaitteita ja maksa laskulla

Käytä itsepalvelulaitteita Sortti-asemilla.

Itsepalvelumaksulaitteilla voit maksaa kuorman joko maksukortilla tai Sortti-korttia näyttäen laskulla. Järjestelmää on uudistettu, jotta kuorman koon ja jätteen laadun arvioiminen olisi entistä helpompaa. 

Maksukortilla maksaminen edellyttää, että solmit HSY:n kanssa sopimuksen Sortti-aseman ja vaarallisen jätteen aseman jätehuoltopalvelusta. Sopimuksen voi solmia joko Sortti-asemalla tai eSortti.fi-palvelussa.

Laskulla maksaminen edellyttää Sortti-kortti-asiakkuutta. Saat Sortti-kortin joko eSortti.fi-palvelusta tai Sortti-asemalta. Jos yritykselläsi on jo Sortti-kortti, sitä voi käyttää kortin voimassaolon loppuun. 1.4.2021 jälkeen myönnetyt Sortti-kortit ovat henkilökohtaisia, eli yrityksen jokaisella Sortti-asemalla asioivalla pitää olla oma kortti.

eSortti.fi-palvelussa yrityksesi voi ottaa käyttöön laajempia palveluita. Voit esimerkiksi maksaa jätekuormia ennakkoon, hallinnoida laskutustietoja ja työntekijöidesi käytössä olevia Sortti-kortteja sekä seurata yrityksesi asiointeja. Palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista Suomi.fi-tunnistus- ja valtuutuspalvelua käyttäen.   

Lue lisää eSortti.fi-verkkopalvelusta

Sortti-kortin ja jätehuoltopalvelun uudet sopimusehdot 1.4.2021 alkaen. 

Jätteiden keräys- ja kuljetuspalvelut yrityksille ja yhteisöille

Vastaamme jätelain nojalla kuntien hallinto- ja palvelutoiminnan yhdyskuntajätteestä sekä liikehuoneistojen yhdyskuntajätteestä silloin, kun jätehuolto on yhteinen asuinkiinteistön kanssa (esim. kivijalkamyymälät, putkikeräysjärjestelmä.) Lisäksi voimme tarjota jätteiden keräys- ja kuljetuspalveluita yrityksille, jotka ovat tehneet TSV-sopimuksen HSY:n kanssa tai tehneet HSY:lle TSV-pyynnön Materiaalitori.fi -alustan kautta.

Tilaa jätteenkuljetuspalvelu tai tee muutoksia  

Kaikki jätepalvelun muutokset ja tilaukset eivät vielä onnistu verkon kautta; näissä ja muissa kysymyksissä auttaa asiakaspalvelumme.