Jätehuoltopalvelut yrityksille ja yhteisöille

Jäte- ja kuorma-auto Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa.

 

1.1.2020 voimaan astunut jätelaki toi muutoksia yrityksille tarjottaviin palveluihin. Yrityksen, jolla ei ole HSY:n kanssa voimassa olevaa TSV-sopimusta ja joka ennakoi tarvitsevansa jätteiden vastaanottopalvelua vuosittain yli 2000 eurolla (ALV 0 %), on käytettävä Materiaalitori.fi -tietoalustaa ennen sopimuksen tekemistä HSY:n kanssa. 

Vuoden 2021 alusta lähtien Materiaalitorin käyttövelvoite laajeni koskemaan myös julkisia hankintayksiköitä (kunnat, kaupungit, kuntayhtymät yms.).

Oletko epävarma, onko yritykselläsi sopimus HSY:n kanssa?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Uudet maksu- ja asiointitavat Sortti-asemilla ja vaarallisen jätteen asemalla 1.4.2021 alkaen

Itsepalvelumaksulaitteilla voit maksaa kuorman joko maksukortilla tai Sortti-korttia näyttäen laskulla. Järjestelmää on uudistettu, jotta kuorman koon ja jätteen laadun arvioiminen olisi entistä helpompaa. 

Maksukortilla maksaminen edellyttää, että solmit HSY:n kanssa sopimuksen Sortti-aseman ja vaarallisen jätteen aseman jätehuoltopalvelusta. Sopimuksen voi solmia joko Sortti-asemalla tai eSortti.fi-palvelussa.

Laskulla maksaminen edellyttää Sortti-kortti-asiakkuutta. Saat Sortti-kortin joko eSortti.fi-palvelusta tai Sortti-asemalta. Jos yritykselläsi on jo Sortti-kortti, sitä voi käyttää kortin voimassaolon loppuun. 1.4.2021 jälkeen myönnetyt Sortti-kortit ovat henkilökohtaisia, eli yrityksen jokaisella Sortti-asemalla asioivalla pitää olla oma kortti.

eSortti.fi-palvelussa yrityksesi voi ottaa käyttöön laajempia palveluita. Voit esimerkiksi maksaa jätekuormia ennakkoon, hallinnoida laskutustietoja ja työntekijöidesi käytössä olevia Sortti-kortteja sekä seurata yrityksesi asiointeja. Palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista Suomi.fi-tunnistus- ja valtuutuspalvelua käyttäen.   

Lue lisää eSortti.fi-verkkopalvelusta

Sortti-kortin ja jätehuoltopalvelun uudet sopimusehdot 1.4.2021 alkaen. 

Jätteiden keräys- ja kuljetuspalvelut yrityksille ja yhteisöille

Vastaamme jätelain nojalla kuntien hallinto- ja palvelutoiminnan yhdyskuntajätteestä sekä liikehuoneistojen yhdyskuntajätteestä silloin, kun jätehuolto on yhteinen asuinkiinteistön kanssa (esim. kivijalkamyymälät, putkikeräysjärjestelmä.) Lisäksi voimme tarjota jätteiden keräys- ja kuljetuspalveluita yrityksille, jotka ovat tehneet TSV-sopimuksen HSY:n kanssa tai tehneet HSY:lle TSV-pyynnön Materiaalitori.fi -alustan kautta.

Tilaa jätteenkuljetuspalvelu tai tee muutoksia  

Kaikki jätepalvelun muutokset ja tilaukset eivät vielä onnistu verkon kautta; näissä ja muissa kysymyksissä auttaa asiakaspalvelumme.