Näin käytät eSortti.fi-verkkopalvelua

eSortti.fi-verkkopalvelu on auki kännykässä. Näytöllä näkyy listaus, josta voi valita jätteet, joita on tuomassa Sortti-asemalle.

eSorttia käyttämällä nopeutat ja sujuvoitat asiointiasi Sortti-asemalla. Voit kirjata ja maksaa jätteesi ennakkoon, tunnistautumalla tarkastella ja hallinnoida asiakastietojasi sekä maksaa laskulla. Palvelu on käytössä kotitalousasiakkaille ja 1.4.2021 alkaen yritysasiakkaille.

eSortti.fi-verkkopalvelu

Oletko kotitalous- vai yritysasiakas?

Toimi näin kun haluat maksaa ennakkoon

1

Kirjaudu osoitteeseen esortti.hsy.fi ja valitse asioitko kotitalousasiakkaana vai tuotko yrityksen jätteitä. Kotitalousasiakkaat voivat asioida tunnistautumatta, yritysasiakkaan tulee tunnistautua joko Sortti-kortilla tai Suomi.fi-tunnistautumista hyödyntäen. Valitse sen jälkeen millä asemalla haluat asioida.

2

Valitse tuomasi jätteet ja maksa ne verkossa, mikäli joukossa on maksullisia jätteitä. Tunnistautuneilla asiakkailla maksuvaihtoehtoina on verkkomaksu tai lasku. eSortti neuvoo myös jätteiden lajittelussa oikeille lavoille.

3

Maksun jälkeen saat sähköpostiisi/puhelimeesi kuitin ja QR-koodin.

4

Kun saavut asemalle, valitse sisäänajossa eSortille/itsepalveluasiointiin tarkoitettu kaista.

5

Näytä saamasi koodi tunnistautumispäätteellä puomilla ja pääset suoraan asemalle lajittelemaan jätteesi oikeille lavoille.

6

Kysy tarvittaessa henkilökunnalta neuvoa lajitteluun.