Jätelasku

Kuva laskusta HSYn asiakkaalle.

Jätehuollon asiakaskiinteistöjen laskutusjaksot ovat 1–3 kuukautta.
Jätelaskussa ovat tiedot sovituista jätepalveluista. Jäteastioiden tyhjennyspäivää tai viikkoa ei näy laskulla.

Jos keräämme tyhjennyksen yhteydessä irtojätettä, esimerkiksi jäteastioiden ulkopuolella olevia jätesäkkejä, kerromme laskussa kerätyn irtojätteen tyhjennyspäivän ja määrät. Myös kaivon tyhjennyspäivä näkyy laskussa.

Jätelaskun laskutusrytmi

Kuluttaja-asiakkaat saavat laskun kerran kolmessa kuukaudessa. Asunto-osakeyhtiöt, yhteisöt ja yritykset saavat laskun joka kuukausi. Lähetämme laskun, kun laskun summa on yli 50 euroa, kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Jätelaskulla ei ole seuraavan laskun eräpäivää. Laskun eräpäivä on 21 päivää laskun päiväyksestä kaikilla jätelaskuilla.

Voit pyytää meiltä muutosta laskutusrytmiin eli laskujen lähetystiheyteen, jos se ei sovellu sinulle, isännöimällesi kiinteistölle tai yrityksellesi.

  • Kuluttaja-asiakkaan laskutusrytmin voimme muuttaa joko kahden kuukauden tai kuukauden pituiseksi.
  • Asunto-osakeyhtiöiden, yhteisöjen ja yritysten laskutusrytmin voimme muuttaa kahden kuukauden pituiseksi, jos kuukausittainen laskutus on alle 200 euroa.
  • Laskutusrytmi voi olla kolmen kuukauden pituinen, jos asunto-osakeyhtiön, yhteisön tai yrityksen kuukausittainen laskutus on alle 100 euroa.
  • Tarvittaessa laskutusrytmin voi palauttaa tiheämmäksi.

Jätelaskun ulkoasu

Jätelasku sisältää yhteenvetosivun, josta löydät kootusti laskutuskaudella veloitetut palvelut. 

Kuluttaja-asiakkaiden jätehinnat sisältävät arvonlisäveron, joka on laskun loppusumman lisätietona. Asunto-osakeyhtiöiden, yhteisöjen ja yritysten hinnat ovat jatkossa laskuriveillä arvonlisäverottomia ja yhteenlaskettu arvonlisävero on omana rivinään ennen laskun loppusummaa.

Voit tutustua jätelaskuun lukuohjeen avulla. 

Laskun viitenumero on sopimuskohtainen

Laskun viite on sopimuskohtainen. Maksusi kohdistuvat ensisijaisesti sopimuksen vanhimmalle avoimelle laskulle.

Huom! Eri jätepalveluilla ja vesisopimuksilla on eri viitenumerot. Esimerkiksi vesilaskut maksetaan käyttäen omaa viitenumeroa.