HSY työnantajana

Tutustu HSY:hyn työnantajana, lue työntekijätarinoitamme sekä perehdy henkilöstöetuihimme. Meillä on merkityksellinen työ ja vakaa työnantaja. Olemme Suomen suurin julkinen toimija vesihuollon ja kiertotalouden toimialoilla. Seutu- ja ympäristötieto tuottaa luotettavaa ja ajantasaista seudullista tietoa hyvän kaupunkiympäristön edistämiseksi.  Tarjoamme opiskelijoille kesätöitä ja harjoittelupaikkoja. Teemme yhteistyötä alamme oppilaitosten kanssa.

Tarjoamme monipuolisia työtehtäviä, mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti ja työskennellä merkittävässä ympäristöalan organisaatiossa yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden parissa. Meillä tehdään työtä puhtaan ja kestävän kaupunkielämän edistämiseksi. Toimimme 20 eri toimipisteessä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Tukenasi ovat asiantuntevat kollegat ja monialaisen työyhteisömme osaaminen. 

Teemme esihenkilötyötä valmentavalla otteella ja arvostamme henkilöstöämme. Noudatamme yhdenvertaisuuden, tasapuolisuuden, tasa-arvoisuuden sekä toisen kunnioittamisen periaatteita kaikessa kanssakäymisessä. Rakennamme yhdessä koko henkilöstön kanssa hyvää työ- ja vuorovaikutuskulttuuria.

Olemme sitoutuneet Vastuullinen työnantaja -yhteisön periaatteisiin ja yhteisön jäsenenä edistämme muun muassa syrjimättömyyttä, henkilöstömme kehittymistä työssä ja panostamme hyvään ja vastuulliseen esihenkilötyöhön. Vastuullisuus näkyy työssämme myös konkreettisina tekoina kestävän kehityksen edistämiseksi.

Meillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja kouluttautua. Järjestämme sisäisiä koulutuksia eri ammattiryhmien tarpeisiin ja henkilöstömme osallistuu runsaasti ulkoisiin valmennuksiin.

Avoimet työpaikat

Kolme henkilöä keskustelemassa pöydän ääressä.

Tutustu avoimiin työtehtäviimme

Mikäli sinua kiinnostavaa tehtävää ei ole tällä hetkellä avoimena, voit ottaa käyttöön työpaikkavahdin.

Rekrytointiasioihin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä: rekrytoinnit@hsy.fi. 
Huomioithan, että emme ota hakemuksia vastaan sähköpostitse.

Katso toimipisteidemme osoitteet.

Opiskelijat ja harjoittelijat

Kaksi hymyilevää miestä työvaatteissa ja kypärä päässä.

Tervetuloa meille jo opiskeluaikana! 

Haluamme tulla näkyvämmäksi ja tutummaksi työnantajaksi opiskelijoiden keskuudessa. Käymme oppilaitoksissa kertomassa toiminnastamme ja järjestämme vierailukäyntejä. Meihin voit tutustua myös esimerkiksi oppilaitosten järjestämissä työnantajatilaisuuksissa. Kerromme tulevista tapahtumista, avoimista työpaikoistamme ja muutenkin arjen työstämme @hsymeillätöissä-Instagram-tilillä. Käy kurkkaamassa tiliämme, löydät linkin sivun oikeasta reunasta.

Teemme yhteistyötä tällä hetkellä Metropolia ammattikorkeakoulun, Aalto-yliopiston, Stadin ammattiopiston, Omnian ja Hyrian kanssa.

Tulevaisuuden talenttien harjoittelujaksot ja lopputyömahdollisuudet

Meillä on kaksi kertaa vuodessa harjoittelujaksot HSY:n tulevaisuuden talenteille. Syksyn harjoittelut käynnistyvät meillä lokakuussa ja kevään harjoittelut käynnistyvät maaliskuussa. Molemmille harjoittelujaksoille avataan harjoittelupaikkahaku, minkä aikana lähetetyt hakemukset huomioidaan valinnoissa. 

  • Kevään 2024 harjoittelupaikkahaku avataan joulukuussa 2023 ja syksyn elokuussa 2024. Seuraa meitä somessa tai seuraa oppilaitoksesi viestintäkanavaa. 
  • Opinnäytetyöaiheista avaamme myös opinnäytetyötekijähaun erikseen, kun mahdollinen aihe on tiedossamme. 

Tarjoamme harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyöaiheita ensisijaisesti yhteistyöoppilaitostemme opiskelijoille, mutta otamme toki muissakin oppilaitoksissa opiskelevien hakemukset huomioon.  

Harjoittelupaikkamme julkaistaan syksyisin ja keväisin avoimet työpaikat-sivuillamme.

Tutustu työntekijätarinoihin

Meillä työskentelee eri alojen ammattilaisia vesihuollon ja jätehuollon toimialoilla, seutu- ja ympäristötiedon ja tukipalvelujen tulosalueilla sekä ohjauksen ja kehittämisen toiminnoissa ja asiakaspalvelussamme.

Lue lisää työntekijöidemme sekä kesätyöntekijöidemme kertomuksista meillä työskentelystä.

Tutustu henkilöstökertomukseemme 2022.

Kesätyöpaikat

Kaksi työntekijää tarkastelevat varaston hyllyssä olevia tavaroita.

Merkityksellistä kesätyötä

Kesätyöpaikkojen hakuaikamme on 20.1.–10.2.2023.

Meillä työskentelee vuosittain noin 6080 kesätyöntekijää.

Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Meille on tärkeää, että jokainen kesätyöntekijämme saa hyvän kesätyökokemuksen. Olemme sitoutuneet kampanjan mukaisiin hyvän kesätyön periaatteisiin.  

Vastuullisen kesäduunitutkimuksen tuloksissa kesätyöntekijämme pitävät vahvuuksinamme hyvää työilmapiiriä, oikeudenmukaisuutta ja tasavertaisuutta sekä mahdollisuutta antaa palautetta.

Henkilöstöedut

Pidämme huolta työntekijöistämme

Tarjoamme työntekijöillemme monipuolisia henkilöstöetuja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

  • Meillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja kouluttautua. Haluamme kehittää henkilöstömme osaamista. Järjestämme säännöllisesti erilaisia koulutuksia sekä tarjoamme mahdollisuuksia osallistua ulkoisiin valmennuksiin. 
  • Meillä on laajat etätyömahdollisuudet sekä mahdollisuus monipaikkaiseen työskentelyyn useassa eri tehtävässä.  
  • Kannustamme kestäviin valintoihin liikkumisessa. Työsuhdematkaedun saa joko HSL:n matkakorttina tai ePassille ladattavana työmatkasaldona. 
  • Meillä on useita kerhoja, joissa voi osallistua erilaisiin harrastuksiin maksutta. Kerhoissa voi harrastaa esimerkiksi joogaa, jalkapalloa, jumppaa, juoksua ja triathlonia, keilailua, salibandya ja käsitöitä. Monissa toimipisteissämme on myös kuntosali.  
  • Tarjoamme ePassin, johon sisältyy lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja hierontaetu.  
  • Käytössämme on laajat työterveyshuollon palvelut
  • Henkilöstömme saa alennuksen Metsäpirtin mullasta kotiin toimitettujen multatilausten listahinnoista.