Kuormapyörien säilytys- ja lainausratkaisu - Kokeilu Lauttasaaressa

Yhteiskäyttöisiä sähköavusteisia kuormapyöriä kokeillaan Helsingissä Lauttasaaressa 18.4.-31.8. Kyse on Katajaharjun alueen asukkaille tarkoitetusta jakamistalouteen perustuvasta korttelitasoisesta liikkumiskokeilusta.

Kokeilu testaa uusia ideoita arkiliikkumiseen

Kokeilun mahdollistaa Circular Green Blocks -hanke yhdessä Lauttasaaren taloyhtiöklubin kanssa. Kokeilulla on tarkoitus vauhdittaa liikkumisen vihreää siirtymää, ja luoda toimintakonseptia kiertotaloutta edistäville lainaus- ja yhteiskäyttöratkaisuille.

Taloyhtiön pihalla oleva maisemoitu säilytystila mahdollistaa tilaa vievien ja arvokkaiden sähköavusteisten kuormapyörien säilyttämisen turvallisesti ja taloyhtiön omista rajallisista säilytystiloista riippumatta. Kokeilussa pyritään luomaan uusia innovatiivisia vaihtoehtoja arkiliikkumiseen sekä vastaamaan taloyhtiöiden tilahaasteisiin kuormapyörien osalta.

Tarkoitus on...

+ kokeiluluonteisesti testata liikkumista palveluna (MaaS).

+ tuoda tutuksi kuormapyörää kulku- ja kuljetusmuotona.

+ testata palvelun kysyntää.

+ kerätä käyttödataa ja kokemuksia kestävien arkiliikenneratkaisujen tueksi.

+ kokeilla taloyhtiöille tuotettavaa palvelua ja siihen kohdistuvia vaatimuksia ja rajoitteita.

+ luoda mahdollisuuksia olemassa olevista tiloista riippumattomille pyöräpysäköintiratkaisuille.

Pyydä kokeilun esittely omalle taloyhtiöllesi

Kokeilu on suunnattu kaikille kiinnostuneille Katajaharjun alueen asukkaille, ja se sijaitsee fyysisesti osoitteessa Katajaharjuntie 17. Ohjeet kokeiluun kirjautumiseksi on jaettu alueen taloyhtiöihin. Kokeiltava palvelu on tarkoitettu ensivaiheessa vain korttelin asukkaiden käyttöön, mutta mallista toivotaan tulevaisuudessa laajemmin monistettavaa.

Korttelilainaamoa operoi CoReorient Oy yhteistyössä HSY:n kanssa. Kontissa on kaksi sähköavusteista kuormapyörää (2-pyöräinen ja 3-pyöräinen), joita voi varata ja lainata tarpeen mukaan.

Esittelemme kokeilua mielellämme esimerkiksi taloyhtiöiden luottamushenkilöille tai muille ratkaisusta kiinnostuneille. Ota yhteyttä, ja sovi ohjattu tutustuminen ratkaisuun paikan päällä.