Toinen kattaus on avain pienempään ruokahävikkiin

Ruoan kasvatus, tuotanto ja valmistus on yksi planeettamme suurimpia hiilidioksidipäästöjen lähteitä. Ravinnon tuotantoketju syö valtavat määrät energiaa ja ketjun loppupäässä vain osa ruoasta päätyy sinne minne se kuuluu. Suomalaisissa kotitalouksissa vuosittain ruokahävikin osuus on yli 100 miljoonaa kiloa! Hyvä uutinen on se, että pienillä käytännön teoilla asiaan voi vaikuttaa.

Toinen Kattaus on kampanjassa jaamme tietoa, reseptejä ja vinkkejä, joiden avulla jokainen voi helposti pienentää omaa ruokahävikkiään. Pieni ennakkovaroitus, Jyrki Sukulan käsittelyssä ruokahävikin pienentäminen on helppoa, hauskaa ja inspiroivaa.

Kauha kauniiseen käteen ruokahävikin pienentämiseksi

Ruokahävikkiä syntyy eniten kodeissa ja Suomen kodeissa sitä kertyy vuosittain 137 miljoonaa kiloa. Ruokahävikin pienentäminen on helppoa kun tietää millaisilla teoilla asioihin voi itse vaikuttaa. Kun pienistä arkisista ympäristöteoista tulee rutiineja on vaikutus vuositasolla valtava.

Toinen kattaus -videot

Toinen kattaus -minisarjassa Jyrki Sukula vierailee suosittujen ravintoloiden keittiöissä ja videoilla näemme kuinka keittiömestarit loihtivat hävikistä herkkua.

Helpot reseptit ja vinkit arkeen ja juhlaan

Toimivassa keittiössä kukkii luovuus ja hävikkikokkaus on tästä elävä esimerkki. Kokeilemalla rohkeasti ja yhdistelemällä raaka-aineita uudella tavalla annat monille raaka-aineille uuden herkullisen elämän.

Toinen kattaus - osa 1
Tiesitkö että perunamuusista on moneksi? Hillitse hävikkiä ja käytä eilisen muusi leipätaikinaan, pyöryköihin, pyöräytä letuiksi tai käytä vehnäjauhon kanssa piirakkataikinassa. Katso myös vinkki trendikkääseen uunipastaan!
Toinen kattaus - osa 2

Kurkkaa Jyrki Sukulan kanssa miltä ravintola Savoyn keittiössä näyttää! Jyrki Sukula ja Chef de Cuisine Henrik Kovanen kokkaavat hävikistä herkullisen parsakaalipastan.

Toinen kattaus - osa 3

Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho hyödyntää kaikki nokasta häntään, oli kyseessä sitten omena, selleri, peura tai poro. Katso Arin hävikkiterveiset Ravintola Nokan keittiöstä.