Sortti-insamlingsrunda för farligt avfall

En lastbil som stannat på kanten av gatan.  Bilens bakgavellyft är nere och på den finns lådor och en person i varselkläder.

Vi arrangerar en insamlingsrunda för farligt avfall i september-oktober 2024. Vi testar en tjänst där en insamlingsbil cirkulerar på områden där det för tillfället inte finns insamlingsplatser för farligt avfall. Servicetestet är avsedd för hushållskunder. Tidtabellerna publicerar vi under augusti.

Sortti-insamlingsbilarna cirkulerar mellan den 2.4–4.6.2024

Insamlingsbilarna har 291 stoppställen runt om i huvudstadsregionen och i Kirkkonummi. Du kan kostnadsfritt lämna in hemmets

  • farliga avfall
  • el- och elektronikapparater
  • metallskrot.
Se Sortti-insamlingsbilarnas tidtabeller och stoppställen

Vad kan du föra till Sortti-insamlingsbil för farligt avfall?

Farligt avfall (tidigare problemavfall)

Farligt avfall är bland annat energisparlampor, målfärger, lösningsmedel, rengöringskemikalier och batterier.

Vad kan du inte föra till HRM:s insamlingsbil?

Muuta jätettä

Släpvagnar / stora laster av farligt avfall. Ta dom till våra Sortti-stationerna.

Tryckimpregnerat trä: små partier kan föras till en Sortti-station eller till Kestopuu Oy:s mottagningsställe. Större partier ska föras till Kärringmossens ekoindustricentrum eller direkt till Demolite Oy:s terminal.

Fyrverkeripjäser, nödraketer, sprängämnen, ammunition och vapen ska levereras till den plats som polisen anvisat, förutom nödraketer som ska levereras till de affärer som säljer dem.

Mediciner ska föras till apoteket.

För gasflaskor till en Sortti-station eller till Stensböle mottagningsstation för farligt avfall och tunnor med farligt avfall till Stensböle mottagningsstation för farligt avfall (öppen vardagar 7–16).

Bildäck: Se Finsk Däckåtervinning Ab:s mottagningsplatser.

Asbest: se instruktionerna