HSY:n kiertävä keräysauto.

Kiertävät keräysautot

HSY:n kiertävä keräysauto.

Kiertävät keräysautot

Keräysautot kiertävät syksyllä

Keräysautomme kiertävät joka vuosi Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Tänä vuonna keräysautomme kiertävät poikkeuksellisesti koronaepidemian takia syksyllä seuraavasti:

  • Espoossa ja Kauniaisissa 31.8.–28.9.
  • Helsingissä 31.8.–19.10.
  • Vantaalla 29.9.–22.10.
  • Kirkkonummella 20.10.–26.10.

Koronan takia toivomme, että tulet keräysautolle vain täysin terveenä. Huolehdithan myös hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä muihin. Ruuhkan välttämiseksi toivomme, että asiakkaat hyödyntävät koko pysähdysajan jätteiden tuomista varten.

Autot ottavat maksutta vastaan kolmea eri jätelajia asukkailta: kodin vaarallista jätettä, sähkölaitteita ja metalliromua. Toimitamme jätteet asianmukaiseen käsittelyyn.

Mitä HSY:n keräysautoon saa tuoda?

Vaarall​inen jäte (ent. ongelmajäte)

Vaarallista jätettä ovat muun muassa energiansäästölamput, maalit, liuottimet, siivouskemikaalit ja akut.

Sähkö- ja elektroniikk​aromu

Sähkölaiteromua ovat esimerkiksi jääkaapit, pakastimet, televisiot, kahvinkeittimet, pesukoneet, tietokoneet ja sähkövatkaimet.

Vie isommat määrät esimerkiksi peräkärrykuormalliset sähkölaitteita Sortti-asemille.

Huom!

Emme voi taata tietoturvaa. Käytä tarvittaessa esim. Seiffi.fi-palvelua muistia sisältävien laitteiden kuten tietokoneiden ja mobiililaitteiden hävitykseen.

Metalliro​​mu

Metalliromua ovat esimerkiksi polkupyörät, puulämmitteiset kiukaat, lämminvesivaraajat sekä metalliastiat ja -purkit.

Mitä HSY:n keräysautoon ei voi tuoda?

Painekyllästetty puu: pienerät voi viedä Sortti-asemalle tai Kestopuu Oy:n vastaanottopaikkaan. Suuremmat erät tulee viedä Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen tai suoraan Demolite Oy:n terminaaliin.

Ilotulitteet, hätäraketit, räjähteet, ammukset ja aseet tulee toimittaa poliisin osoittamaan paikkaan, paitsi hätäraketit niitä myyviin liikkeisiin.

Lääkkeet tulee toimittaa apteekkiin.