HSY:n kiertävä keräysauto.

Kiertävät keräysautot

HSY:n kiertävä keräysauto.

Kiertävät keräysautot

Keräysautot kiertävät taas syksyllä 2021

Syksyn keräysautokierroksen aikataulu on vahvistunut. Autot kiertävät seuraavasti:

  • Helsinki 30.8-18.10.
  • Kirkkonummi 19.10-25.10.
  • Espoo/Kauniainen 30.8-27.9.
  • Vantaa 28.9-21.10.2021.

Päivitämme tarkat pysähdyspaikat ja aikataulut tälle sivulle, kun kierros lähestyy.

Keräysautomme kiertävät vuosittain Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Autot ottavat maksutta vastaan kolmea eri jätelajia asukkailta: kodin vaarallista jätettä, sähkölaitteita ja metalliromua. Toimitamme jätteet asianmukaiseen käsittelyyn.

Mitä HSY:n keräysautoon saa tuoda?

Vaarall​inen jäte (ent. ongelmajäte)

Vaarallista jätettä ovat muun muassa energiansäästölamput, maalit, liuottimet, siivouskemikaalit ja akut.

Sähkö- ja elektroniikk​aromu

Sähkölaiteromua ovat esimerkiksi jääkaapit, pakastimet, televisiot, kahvinkeittimet, pesukoneet, tietokoneet ja sähkövatkaimet.

Vie isommat määrät esimerkiksi peräkärrykuormalliset sähkölaitteita Sortti-asemille.

Huom!

Emme voi taata tietoturvaa. Käytä tarvittaessa esim. Seiffi.fi-palvelua muistia sisältävien laitteiden kuten tietokoneiden ja mobiililaitteiden hävitykseen.

Metalliro​​mu

Metalliromua ovat esimerkiksi polkupyörät, puulämmitteiset kiukaat, lämminvesivaraajat sekä metalliastiat ja -purkit.

Mitä HSY:n keräysautoon ei voi tuoda?

Painekyllästetty puu: pienerät voi viedä Sortti-asemalle tai Kestopuu Oy:n vastaanottopaikkaan. Suuremmat erät tulee viedä Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen tai suoraan Demolite Oy:n terminaaliin.

Ilotulitteet, hätäraketit, räjähteet, ammukset ja aseet tulee toimittaa poliisin osoittamaan paikkaan, paitsi hätäraketit niitä myyviin liikkeisiin.

Lääkkeet tulee toimittaa apteekkiin.

Näin toimit keräysautoilla

Mikäli saavut pysähdyspaikalle omalla autolla ennen keräysautoja, otathan huomioon viiden kuorma-auton vaatiman tilantarpeen ja parkkeeraat sivummalle. Muista myös odottaa ja pitää turvaväli, kunnes autot ovat laskeneet lavansa alas.

Luovutathan tavarasi vain HSY:n keltaisiin turvaliiveihin pukeutuneelle keräysautojen henkilökunnalle.

Keräysautoihin vietävät tavarat kannattaa lajitella kotona etukäteen erillisiin kasseihin tai laatikoihin, joista ne on helppo purkaa kyseistä jätelajia keräävään autoon. Jos et ole varma, minne tavarasi kuuluu lajitella, ympäristöneuvojamme ja heräysautojen henkilökunta auttaa tarvittaessa paikan päällä.

1

Vaaralliset jätteet

Pidä vaaralliset jätteet erillään muista jätteistä ehjissä ja tiiviissä pakkauksissa. Jos jäte ei ole alkuperäisessä pakkauksessaan, kirjoita oman pakkauksesi päälle, mitä ainetta se sisältää. Tarvittaessa kerro sisällöstä vielä henkilökunnalle keräyspaikalla.

2

Sähkölaitteet

Tuo sähkölaitteet ilman pahvilaatikoita. Tuothan kahvinkeittimet ilman lasista pannua ja imurit ilman pölypussia. 

3

Metalliset tavarat

Tuo metalliset tavarat kassissa tai laatikossa, josta voit kaataa ne suoraan lavalle.

Keräysautomme eivät voi vastaanottaa jätteiden kuljettamiseen käytettyjä muovipusseja, kasseja tai laatikoitaViethän ne mukanasi kotiin tai lähimpään roska-astiaan.

Tiesitkö tätä?

  • Yksittäiset pienet sähkölaitteet (alle 25 cm) ja energiansäästölamput voit palauttaa niitä myyviin suurimpiin liikkeisiin (erikoiskaupat, tavaratalot) ilman uuden laitteen ostovelvoitetta. Myymälä ottaa vastaan myös suuren laitteen, kun ostat tilalle uuden vastaavan laitteen.  
  • Paristoja voit palauttaa mihin tahansa niitä myyvään liikkeeseen. Muistathan teipata paristojen navat!  
  • Lampuista vain energiansäästölamput ja loisteputket ovat vaarallista jätettä. Led-lamput kuuluvat sähkölaitekeräykseen. Halogeenit ja hehkulamput voit laittaa sekajätteeseen.