Keräysautot

Mies ja nainen nostavat vanhaa pesukonetta HSY:n kiertävän keräysauton kyytiin.

Keräysautokierros seuraavan kerran keväällä 2022


Näin kierrätät maksutta keräysautoilla kerättävät jätteet.

Keräysautomme kiertävät vuosittain Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Autot ottavat kotitalouksilta maksutta vastaan kolmea eri jätelajia: kodin vaarallista jätettä, sähkölaitteita ja metalliromua. Toimitamme jätteet asianmukaiseen käsittelyyn.

 

Mitä HSY:n keräysautoon voi tuoda? Katso lajitteluohjeet:

Vaarallinen jäte
Metalli
Sähkölaitteet

Viethän suuret määrät, kuten peräkärrylastilliset, suoraan Sortti-asemalle tai romuliikkeisiin.

Emme voi taata tietokoneiden ja älylaitteiden tietoturvallista käsittelyä

Käytä tarvittaessa esim. Seiffi.fi-palvelua muistia sisältävien laitteiden, kuten tietokoneiden ja mobiililaitteiden kierrättämiseen.

Näin toimit keräysautoilla

Mikäli saavut pysähdyspaikalle omalla autolla ennen keräysautoja, otathan huomioon viiden kuorma-auton vaatiman tilantarpeen ja parkkeeraat sivummalle. Muista myös odottaa ja pitää turvaväli, kunnes autot ovat laskeneet lavansa alas.

Luovutathan tavarasi vain HSY:n keltaisiin turvaliiveihin pukeutuneelle keräysautojen henkilökunnalle.

Keräysautoihin vietävät tavarat kannattaa lajitella kotona etukäteen erillisiin kasseihin tai laatikoihin, joista ne on helppo purkaa kyseistä jätelajia keräävään autoon. Jos et ole varma, minne tavarasi kuuluu lajitella, ympäristöneuvojamme ja heräysautojen henkilökunta auttaa tarvittaessa paikan päällä.

1

Vaaralliset jätteet

Pidä vaaralliset jätteet erillään muista jätteistä ehjissä ja tiiviissä pakkauksissa. Jos jäte ei ole alkuperäisessä pakkauksessaan, kirjoita oman pakkauksesi päälle, mitä ainetta se sisältää. Tarvittaessa kerro sisällöstä vielä henkilökunnalle keräyspaikalla.

2

Sähkölaitteet

Tuo sähkölaitteet ilman pahvilaatikoita. Tuothan kahvinkeittimet ilman lasista pannua ja imurit ilman pölypussia. 

3

Metalliset tavarat

Tuo metalliset tavarat kassissa tai laatikossa, josta voit kaataa ne suoraan lavalle.

Keräysautomme eivät voi vastaanottaa jätteiden kuljettamiseen käytettyjä muovipusseja, kasseja tai laatikoitaViethän ne mukanasi kotiin tai lähimpään roska-astiaan.

Tiesitkö tätä?

  • Yksittäiset pienet sähkölaitteet (alle 25 cm) ja energiansäästölamput voit palauttaa niitä myyviin suurimpiin liikkeisiin (erikoiskaupat, tavaratalot) ilman uuden laitteen ostovelvoitetta. Myymälä ottaa vastaan myös suuren laitteen, kun ostat tilalle uuden vastaavan laitteen.  
  • Paristoja voit palauttaa mihin tahansa niitä myyvään liikkeeseen. Muistathan teipata paristojen navat!  
  • Lampuista vain energiansäästölamput ja loisteputket ovat vaarallista jätettä. Led-lamput kuuluvat sähkölaitekeräykseen. Halogeenit ja hehkulamput voit laittaa sekajätteeseen.