Styroksi, polystyreeni

Synonyymit

styroksi, styrox, polystyreeni, PS 06, EPS, rasia, pikari

Kierrätysmenetelmät
Kiinteistön muovipakkausastia Kiinteistön sekajäteastia Rinki-ekopiste Sortti-asemat

Lisätietoa

Styroksipakkaus (esim. tyhjä, huuhdeltu elintarvikepakkaus tai pakkauksessa esim. sähkölaitteiden suojana käytetty styrox) voidaan lajitella muovipakkauksiin. Styroksia ei mm. murenevuuden takia tällä hetkellä voida muiden muovipakkausten tapaan kuitenkaan käyttää uusiomuovin raaka-aineena. 

Kovin isot styroksikappaleet on suositeltavaa viedä Sortti-asemalle (palava sekajäte), tai pilkkoa pienemmiksi. Ne täyttävät jäteastian helposti ja voivat aiheuttaa pulmia astian tyhjennyksessä.

Muu kuin pakkauksena käytetty polystyreeni/styroksi (esim. rakentamisessa käytetty styroksilevy) on sekajätettä. Huom. Sortti-asemilla kaikki styroksit, myös pakkaukset, lajitellaan sekajätteeseen.

 

Mitä jätettä tämä on?

Muovipakkaukset

​Muovipakkauksia ovat mm. tyhjät, elintarvikkeiden muoviset pussit, purkit, rasiat ja pullot. Tyhjennä pakkaukset, tarvittaessa puhdista ja anna kuivahtaa. Palauta korkit ja kannet irrotettuna.​ Muovipakkauksia kerätään osassa Rinki-ekopisteitä. ​​Laita muut muovit kiinteistön sekajäteastiaan tai vie Sortti-asemien maksulliseen muovinkeräykseen.

Sekajäte

Sekajäte on kierrätykseen soveltumatonta jätettä. HSY kuljettaa sekajätteen Vantaan Energian jätevoimalaan, joka tekee siitä kaukolämpöä ja sähköä.