Sähkölaitteet

Synonyymit

sähkö- ja elektroniikkaromu, SER, sähkölaitteet, sähköromu, elektroniikka, kodinelektroniikka, kodinkone, LED-valo, sähkögrilli, data-SER

Kierrätysmenetelmät

Miten lajittelen?

Sähkölaitteita ovat laitteet, jotka toimiakseen tarvitsevat sähkövirtaa, akkua, paristoa tai aurinkoenergiaa. Myös kaikki lamput lukuun ottamatta hehku- ja halogeenilamppuja ovat sähkölaitteita. 

Voit palauttaa kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteet valtakunnalliseen SER-keräyspisteverkostoon maksutta. HSY:lle sähkölaitteita voi tuoda Sortti-asemille ja Sortti-keräysautoon. Sortti-nouto -palvelumme noutaa maksua vastaan isoja kodinkoneita.

Tietoa sähkölaitteiden vastaanotosta

 1. 1

  Palautus on maksutonta

  Kotitalouksien sähkölaitteiden palautus valtuutettuun keräyspisteeseen kuten Sortti-asemalle on maksutonta.

 2. 2

  Pienet laitteet myös kauppaan

  Pienet sähkölaitteet (max 25 cm x 25 cm x 25 cm) voi palauttaa myös sähkölaitteita myyviin suuriin myymälöihin/kauppakeskuksiin maksutta.

  Suuren (yli 25 cm x 25 cm x 25 cm) laitteen voi palauttaa myös kauppaan uutta vastaavaa laitetta ostettaessa, joihinkin myymälöihin myös ilman uuden laitteen ostoa. 

 3. 3

  Näin lajittelet laitteet Sortti-asemalla

  Erilaisille sähkölaitteille on oma keräyspaikka Sortti-asemalla.

  • Kylmälaitteille on oma kontti.
  • Suurille kodinkoneille, pienille sähkölaitteille sekä monitoreille ja näytöille on omat lavansa ja häkkinsä.
  • Tyhjennä puhelimesi tai tietokoneesi henkilökohtaisista tiedoista ja palauta laitteen tehdasasetukset. Emme voi Sortti-asemilla taata laitteiden tietoturvaa.
  • Loisteputket ja -lamput kuuluvat vaarallisen jätteen konttiin.

  Kysy neuvoa asemalla!

 4. 4

  Poista irrotettavat paristot ja akut

  Älä laita sähkölaiteromun sekaan irrallisia paristoja tai akkuja syttymisvaaran takia. Teippaa navat ja vie paristot/akut kaupan paristonkeräyslaatikkoon tai vaarallisen jätteen paristokeräykseen.