Laitteiden sähköjohdot ja -kaapelit

Synonyymit

sähköjohto, jatkojohto, scart-johto, usb-johto, kaapeli, puhelinjohto, metallikaapeli, johto, datakaapeli, nettijohto, antennijohto

Kierrätysmenetelmät

Miten lajittelen?

 • Laitteiden sähköjohdot ja -kaapelit, jatkojohdot, usb-johdot ja vastaavat ovat sähkölaiteromua (SER) ja ne lajitellaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräyspisteisiin.
 • Johdot voi palauttaa maksutta sähkölaitteita myyviin suuriin myymälöihin/kauppakeskuksiin, Sortti-asemille tai Sortti-keräysautoon. 

Huom. Talojen rakenteissa tai maan alla olevat sähköjohdot ja kaapelit ovat metalliromua ja ne tulee viedä Sortti-asemien metalliromun keräykseen.

Tietoa sähkölaitteiden vastaanotosta

 1. 1

  Palautus on maksutonta

  Kotitalouksien sähkölaitteiden palautus valtuutettuun keräyspisteeseen kuten Sortti-asemalle on maksutonta.

 2. 2

  Pienet laitteet myös kauppaan

  Pienet sähkölaitteet (max 25 cm x 25 cm x 25 cm) voi palauttaa myös sähkölaitteita myyviin suuriin myymälöihin/kauppakeskuksiin maksutta.

  Suuren (yli 25 cm x 25 cm x 25 cm) laitteen voi palauttaa myös kauppaan uutta vastaavaa laitetta ostettaessa, joihinkin myymälöihin myös ilman uuden laitteen ostoa. 

 3. 3

  Näin lajittelet laitteet Sortti-asemalla

  Erilaisille sähkölaitteille on oma keräyspaikka Sortti-asemalla.

  • Kylmälaitteille on oma kontti.
  • Suurille kodinkoneille, pienille sähkölaitteille sekä monitoreille ja näytöille on omat lavansa ja häkkinsä.
  • Tyhjennä puhelimesi tai tietokoneesi henkilökohtaisista tiedoista ja palauta laitteen tehdasasetukset. Emme voi Sortti-asemilla taata laitteiden tietoturvaa.
  • Loisteputket ja -lamput kuuluvat vaarallisen jätteen konttiin.

  Kysy neuvoa asemalla!

 4. 4

  Poista irrotettavat paristot ja akut

  Älä laita sähkölaiteromun sekaan irrallisia paristoja tai akkuja syttymisvaaran takia. Teippaa navat ja vie paristot/akut kaupan paristonkeräyslaatikkoon tai vaarallisen jätteen paristokeräykseen.