Reseptit: Nokan paahdettu juureskeitto lisukkeilla

Hävikkijuureksia noin 1 kg esim. porkkana, punajuuri, selleri, sipuli … mitä vain löytyy!
- nestettä vesi/maito
- kerma/jogurtti
- kasvisliemi/lihaliemi
- voi/oliiviöljy/rypsiöljy/seesamiöljy
- mausteet: inkivääri, curry, chili, suola
Poista multaiset osat juureksista. Paahda juurekset uunissa 180 c noin 30min kypsiksi.
Poista sipuleista kuoret. Soseuta kaikki juurekset koneella. Lisää nestettä. (Mahdollinen jogurtti vasta tarjoiluvaiheessa.) Lisää keittoon voita tai öljyä ja mausta keittoa inkiväärillä, tarkista suola.
Lisukevaihtehtoja keitolle:
Marinoidut kasvikset
- kasviksia esim. omena, päärynä, kurkku, tomaatti, paprika, varsiselleri, punasipuli, jokin tuoreyrtti
- sitruuna tai valkoviinietikkaa
- sokeria
- suolaa
Leikkaa kasvikset paloiksi. Pilko myös yrtti.
Raasta sitruunasta kuoriosa kulhon pohjalle ja purista mehu päälle. Lisää 1rkl vettä ja 1tl sokeria. Oliiviöljyä tai muuta kylmäpuristettua öljyä päälle, lisää suola ja yrtit.
Leipäkrutongit
- leipää, leikkaa pieniksi paloiksi
- valkosipulia
- öljyä
Paahda uunissa tai pannulla.
Erilaisia pähkinöitä ja siemeniä
- kuivattua chiliä ja suolaa
- öljyä
- pähkinöitä/siemeniä
Paahda pähkinät ja siemenet pannulla ja lisää tippa öljyä ja mausteet, tarjoile.