Suomi.fi-tunnistautuminen HSY:ssä

Kolme hymyilevää henkilöä istuu pyöreän pöydän äärellä ja katsoo pöydällä olevan kannettavan tietokoneen näyttöä.

Sähköisissä palveluissamme asioit luotettavasti Suomi.fi-tunnistautumisen avulla.

Olemme ottaneet käyttöön HSY:n asiointipalveluissa Suomi.fi-tunnistautumisen. Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-valtuudet tarjoaa henkilö- ja yritysasiakkaille vahvan tunnistautumisen ja mahdollisuuden hoitaa asioita asunto-osakeyhtiön, yhteisön tai yrityksen puolesta. Lue tarkempia tietoja Suomi.fi-tunnistautumisesta Digi- ja väestötietoviraston sivulta, johon pääset linkkiosiosta.

Henkilöasiakkaat

Tunnistaudu asiointipalveluihin aina henkilökohtaisella tunnistusvälineellä, kuten pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumispalvelun käyttöönotto ei vaadi sinulta toimenpiteitä.

Jätehuollon asiakaspalvelun henkilöasiakkaat voivat myös valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan Suomi.fi-palvelussa.

Yrityksen puolesta asiointi

Asunto-osakeyhtiön, yhteisön tai yrityksen puolesta voi asioida henkilö, jolle on kaupparekisterissä, YTJ:ssä tai yhdistysrekisterissä määritelty tällainen oikeus (esim. isännöitsijätoimiston omistaja tai asunto-osakeyhtiön puheenjohtaja). Valtuudet-palvelu tarkistaa reaaliaikaisesti, ovatko oikeudet asioida verkkopalvelussa voimassa.

Edellä mainittujen tahojen edustaja voi myös antaa valtuuksia muille henkilöille hoitaa asioita yrityksen, yhteisön tai asunto-osakeyhtiön puolesta.

HSY:n asiointipalveluissa käytettävät valtuudet:

Kiinteistönhoitoon liittyvien palvelutietojen ylläpito
Tällä valtuudella valtuutettu voi muuttaa valtuuttajan puolesta kiinteistön hoito- ja ylläpitopalvelujen tietoja palvelukohtaisten rajausten mukaisesti. Kun annat ylläpito-oikeudet, muista antaa lisäksi katseluoikeudet, jotta henkilö pääsee hoitamaan asioita, joihin hänet valtuutetaan.

Kiinteistönhoitoon liittyvien sopimusten ja palvelutilausten tekeminen
Tällä valtuudella valtuutettu voi valtuuttajan puolesta tehdä kiinteistön hoito-, jätehuolto-, vesihuolto- ja ylläpitopalveluihin ja energiaan liittyviä sopimuksia ja palvelutilauksia sekä muuttaa ja päättää olemassa olevia sopimuksia.

Kiinteistönhoitoon liittyvien tietojen katselu
Tällä valtuudella valtuutettu voi katsella valtuuttajan puolesta kiinteistön hoito- ja ylläpitopalveluihin liittyviä tietoja kustannuksineen (esim. energia-, vesi- ja jätetiedot).

Tarkemmat tiedot eri palveluissamme käytettävistä valtuuksista löydät palveluiden omilta sivuilta.