Operations Challenge -kisassa hyvä yhteishenki ja arvostava meininki

Tiedotteet 06.10.2023, 13:59

WEFTEC (the Water Environment Federation's Technical Exhibition and Conference) on Pohjois-Amerikan suurin vesialan konferenssi, johon voivat osallistua alan ammattilaiset ympäri maailmaa saamaan tietoa ja koulutusta. Konferenssissa on myös näyttelyalue. Tapahtumassa järjestettiin myös Operations Challenge –kilpailu 2.-3.10., johon HSY osallistui nyt ensimmäistä kertaa joukkueellaan.

Chicagossa viisihenkiset joukkueet ottivat mittaa toisistaan seuraavissa operatiivisissa tehtävissä: 

  • PVC-putken katkaisu ja korjaus 
  • jätevesipumpun korjaus 
  • kaveripelastus 
  • kiintoaineanalyysi laboratoriossa 
  • jätevesiprosessiin liittyvät lasku- ja simulointitehtävät. 

Tyytyväisiä tulokseen

Koko kisassa oli mukana 56 joukkuetta. Joukkueemme sijoittui divisioonassaan, jossa oli yhteensä 23 joukkuetta, sijalle 14. Lisäksi olimme toiseksi paras Pohjois-Amerikan ulkopuolinen joukkue, josta saimme erillistunnustuksen. Tulokseen voidaan olla tyytyväisiä, kun otetaan huomioon, että paikalliset joukkueet ovat käyneet läpi esikarsinnat päästäkseen kisaan. Parhaat joukkueet myös harjoittelevat erittäin paljon kisaa varten.

Joukkueemme odottaa innolla tulevia haasteita, joihin valmistautumisessa huomioidaan Chicagon projektista kertyneet kokemukset. Hyvä yhteishenki ja oikea asenne ovat menestyksen keskeisiä tekijöitä. Aiempaa systemaattisempi ja aikaisemmin aloitettu harjoittelu mahdollisimman autenttisessa ympäristössä on myös tärkeää. Tähtäin on seuraavassa Operations Challenge -kisassa, joka järjestetään syksyllä 2024 New Orleansissa.

Joukkue kiittää kaikesta saamastaan tuesta niin valmennuksessa, ennakkojärjestelyissä kuin matkan aikana. Matkaa varten saatiin vesisektorin viennin edistämiseen tarkoitettua avustusta Etelä-Savon ELY-keskukselta yhteistyössä Finnish Water Forumin kanssa laaditulla hakemuksella.  Joukkueemme oli osa suomalaista vienninedistämisdelegaatiota.

OperationsChallenge.jpg

Joukkue kisan jälkeen (ylhäältä vasemmalta): Seppo Lius, Kim Nyman, Antero Dillström. Alhaalla vasemmalla joukkueen hallintoa hoitanut Kristian Sahlstedt. Hänen vieressään joukkueen valmentaja Jani Ojala ja oikealla joukkueen jäsen Mauno Pasanen.

kuvaaja: Tommi Rantala

Lue lisää Operations Challenge -kilpailusta WEFTECissä

 

Päivitetty: 24.04.2024 16:52
Aiheet:
Vesi ja viemärit
,
Vesihuolto
,