Vettä voi käyttää taas normaalisti Petikossa Vantaalla

Tiedotteet 17.09.2023, 08:56

Häiriötilanne on ohi ja vettä voi taas käyttää normaalisti Petikossa Vantaalla. Häiriötilanne koski alueella noin 60 kiinteistöä.

Häiriö koski seuraavia alueita:

Petikontie 4, 6, 8, 12, 14, 17, 19, 20, 21, 27 ja 29, Tiilenpolttajankuja, Klinkkerikaari, Tiilenlyöjänkuja, Bölenraitti, Kaakelikaari, Tiilitie, Pyymosantie, Laastikuja, Muuripolku.

Pyydämme tarkistamaan, että hanasta tuleva vesi on kirkasta eikä siinä ole voimakasta kloorin hajua. Jos hanavesi on sameaa, poikkeavan väristä tai hajuista, tulee vettä juoksuttaa kunnes se on kirkasta. Jos noin kymmenen minuutin juoksutus ei paranna veden laatua, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöitsijään tai HSY:n vesihuollon vikailmoitusnumeroon 09 1561 3000.

Vaikka hanavesi olisi heti kirkasta, niin kehotamme vedenkäyttäjiä silti juoksuttamaan vettä jokaisesta hanasta ja muusta vesiliitännästä (esim. pesukoneet) 2 minuuttia ennen ensimmäistä käyttöä.

Jos epäilet sairastuneesi vatsaoireisiin juomaveden vuoksi, ota yhteyttä omaan terveysasemaan hoidon tarpeen arviointia varten. Jos oireet ovat lieviä tai ovat jo hävinneet, ilmoita sähköpostitse oman kaupunkisi tartuntataudeista vastaavalle hoitajalle.

Talousveden käyttökatkoksen kestäessä yli 12 tuntia hyvitetään se asiakkaalle vesihuoltolain ja HSY:n vesihuollon yleisten toimitusehtojen mukaisesti. Talousveden vakava laatuvirhe, jonka vuoksi terveydensuojeluviranomainen on määrännyt keittokehotuksen, rinnastetaan käyttökatkoksen kaltaiseksi olosuhteeksi.

Hyvitys yli 12 tunnin keskeytyksestä ja siihen rinnastuvasta laatuvirheestä huomioidaan myöhemmin kiinteistön vesilaskussa, joten erillistä hakemusta ei tarvitse toimittaa HSY:lle.

Mikäli veden laatupoikkeamasta on aiheutunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja, tulee korvausta hakea erikseen kirjallisesti. Korvaushakemus lähetetään osoitteeseen: HSY:n kirjaamo, PL 100, 00066 HSY tai kirjaamo(at)hsy.fi. Asunto-osakeyhtiöissä suosittelemme tekemään hakemuksen kootusti isännöitsijän kautta.

Lisätietoa: www.hsy.fi/vesikatkot

Päivitetty: 25.09.2023 07:31
Aiheet: Vesi ja viemärit Vesihuolto Vedenjakeluhäiriö