Tiedotteet 24.02.2022, 14:49

Runkovesijohdon saneeraus Kaupintiellä aiheuttaa liikennejärjestelyjä

alt=””
Saneerauksen kohteena on vuonna 1967 rakennettu HSY:n vesihuoltoverkostoon kuuluva runkovesijohto Helsingin Pitäjänmäessä. Työ sisältää myös tontti- ja jakeluvesijohtojen rakentamista.

HSY aloittaa vuonna 1967 rakennetun runkovesijohdon saneerauksen Helsingin Pitäjänmäessä. Rakennustyöt alkavat 28.2. ja valmistuvat 16.12.2022 mennessä. Normaali työaika on arkisin klo 7:00–18:00. Urakoitsijana on VM Suomalainen Oy. Urakan hinta on noin kaksi miljoonaa euroa.

Rakentamistyössä maa kaivetaan auki. Rakennettavat johdot tulevat sijaitsemaan katualueella sekä yksityisten kiinteistöjen alueella. Työ etenee vaiheissa ja niiden aikana alueella tehdään väliaikaisia liikennejärjestelyjä.

Ensimmäinen vaihe toteutetaan Kaupintiellä välillä Atomitie ja Meijeritie, missä käytössä on vain yksi ajokaista. Työmaan kohdalle tulee liikennevalo-ohjaus ja Meijeritien kohdalla olevat pysyvät liikennevalot poistuvat käytöstä. Vaiheen kesto on noin kaksi kuukautta.

Alueen runkovesijohto on saneeraustarpeessa ja sen kapasiteettia täytyy kasvattaa. Rakennustyöllä ennakoidaan myös Helsingin kaupungin kehityssuunnitelmia Pitäjänmäen aseman seudulla. Saneeraus täytyy tehdä ennen kaupungin hankkeen alkamista.

Tilaa tekstiviesti vedenjakelukatkoksesta

Urakoitsija VM Suomalainen Oy vastaa työmaaviestinnästä alueella. Mahdollisista vedenjakelun katkoksista HSY tiedottaa asukkaita erikseen. HSY:llä on käytössä tekstiviestipalvelu.

Tekstiviestin saavat automaattisesti kaikki pääkaupunkiseudun yli 16-vuotiaat asukkaat, joiden puhelinnumero ja osoite on julkinen. Tekstiviestit kohdennetaan vesikatkoalueelle puhelinten rekisteröintiosoitteiden mukaan. Huomioithan, että HSY ei saa osoitetta operaattorilta, vaikka puhelinnumero on julkinen, mutta osoitetta ei löydy esimerkiksi numerotiedustelun kautta.

Rekisteröi numerosi HSY:n tekstiviestipalveluun, jos

  • puhelinliittymäsi on rekisteröity muuhun kuin asuinpaikkaasi (esim. työpuhelin)
  • olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta osoitettasi
  • puhelinliittymäsi on salainen tai prepaid.

 

 

Päivitetty: 24.02.2022 16:38
Aiheet: Vesi ja viemärit Investoinnit Vesihuolto Vesihuoltoverkosto