Tiedotteet 16.01.2020, 11:26

Potkua asemanseutujen yritysyhteistyöhön – kasvuyrityksille tarjolla kumppaneita ja sparrausta

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Hämeenlinnan kaupungit sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY käynnistävät Fiksu arki assalle -yrityskehitysohjelman, jossa kasvuyritykset yhdessä suurten kumppaniyritysten kanssa rakentavat uusia arjen palveluja asemanseuduille. Ohjelman tavoitteena on luoda kestävän arjen palveluja, lisätä asemanseutujen viihtyisyyttä ja edistää raideliikenteen houkuttelevuutta. Hankkeen kumppaniyrityksiä ovat YIT, R-kioski, Posti, Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna ja Hämeenlinnan pysäköinti Oy. Kasvuyritykset voivat hakea mukaan ohjelmaan 11.3.2020 asti.

Fiksu arki assalle -ohjelmassa kaupungit pyrkivät löytämään uusia sujuvan ja kestävän arjen ratkaisuja asemanseuduille. Hankkeessa vahvistetaan keinoja, joilla asukkaat, yritykset ja kaupungit voivat vähentää ilmastopäästöjä asemanseuduilla.

– Juna- ja metroasemien läpi kulkee päivittäin satoja tuhansia ihmisiä, joiden arkea voidaan helpottaa kestävällä tavalla tuomalla palveluja kulkureiteille ja liikenteen solmukohtiin. Ohjelmassa haemme ratkaisuja, joilla edistetään esimerkiksi kestävän ruuan toimitusketjua, parannetaan asumisen palveluja tai nopeutetaan päivittäistä asiointia, kertoo projektipäällikkö Aino Hatakka Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:ltä.

– Lisäksi tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka lisäävät asemien viihtyisyyttä ja turvallisuutta sekä luovat uusia palveluja liikkumiseen, jatkaa Hatakka.

Ohjelmaan hakevat kasvuyritykset voivat tarjota ratkaisua yhteen tai useampaan teemaan. Ratkaisut voivat olla valmistettavia tuotteita, palveluja, digitaalisia alustoja ja sovelluksia tai näiden yhdistelmiä. Ohjelman tavoitteena on löytää ratkaisuja, joita voidaan skaalata yhteistyössä kumppaniyritysten kanssa. Tarjottavat ratkaisut voivat esimerkiksi jatkokehittää kumppaniyritysten palveluja tai hyödyntää kumppaniyrityksen verkostoa pilotointialustanaan. Kasvuyritykset voivat hakea mukaan ohjelmaan 11.3.2020 asti.

– Etsimme mukaan kasvuyrityksiä, jotka ovat kehitysvaiheessa ja hyötyisivät ison toimijan kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Nyt käynnistyvän hakuajan jälkeen ohjelmaan valitaan viidestä seitsemään kasvuyritystä, jotka pääsevät jatkokehittämään palvelujaan yhdessä kumppaniyritysten kanssa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu asiantuntijasparrausta ja valmennusta ratkaisun jatkokehittämiseen ja kaupallistamisen tukemiseen, kertoo ohjelman toteutuksesta vastaavan Gaia Consultingin Suvi Häkämies.

Ohjelmaan voi hakea 16.1.–11.3.2020. Ohjelman käynnistystilaisuus järjestetään 7.2.2020, klo 13.00–16.00 Otaniemessä, Urban Mill -tilassa. Tilaisuudessa ohjelman kumppaniyritykset ja asemanseutujen kehittäjät esittäytyvät ja kertovat tavoitteistaan. Lisätietoa ohjelmasta ja haettavista ratkaisuista löytyy hankkeen verkkosivuilta. Fiksu Assa – Asemanseudut uusien vähähiilisten liiketoimintakonseptien kehitysalustana -hanke on Etelä-Suomen EAKR-rahoitteinen kehityshanke.

Lisätietoja

Aiheet: Projektit ja hankkeet Ilmastoystävällinen elämä Espoo Helsinki Vantaa Kauniainen Kirkkonummi