Tiedotteet 20.12.2022, 08:00

Juhlapyhät eivät vaikuta jäteastioiden tyhjennyksiin – Sortti-asemien aukioloissa pieniä poikkeuksia

Joulun pyhät eivät vaikuta tänä vuonna jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin.

Jätekuljetusten aikatauluihin ei ole luvassa poikkeuksia joulunajan juhlapyhien vuoksi pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Sen sijaan kinostunut lumi, väärin pysäköidyt ajoneuvot ja arvaamaton keli voivat aiheuttaa viivästyksiä. Toivomme, että kiinteistöt huolehtivat lumitöistä sekä pihojen ja jätehuoltoreittien hiekoituksesta, jotta jätehuolto toimii sujuvasti. Sortti-asemien aukioloihin on tiedossa vain pieniä poikkeuksia.

Joulun ja uudenvuoden juhlapyhät eivät aiheuta muutoksia HSY:n jätekuljetusten ja -astiatyhjennysten aikatauluihin. Jouluaatto ja -päivä sekä uudenvuodenpäivä osuvat tällä kertaa viikonlopulle. Tapaninpäivänä 26.12. ja loppiaisena 6.1. astiatyhjennykset jatkuvat normaalisti, joten jäteastioiden tyhjennysten aikataulut pysyvät normaalin viikkorytmin mukaisina.

Kannustamme jälleen erityisesti biojätteen lajitteluun sekä tilan säästämiseksi kartonkien tiiviiksi litistämiseen. Sen sijaan jäteastioiden mahdollinen täyttyminen on hyvä huomioida jo ennalta.

- Jouluna kertyy usein paljon jätettä, jolloin lajittelun merkitys korostuu entisestään. Jos jäteastiat täyttyvät liikaa, lahjapapereita ja -pakkauksia kannattaa säilyttää kotona, kunnes jäteastia on tyhjennetty ja siellä on taas tilaa. Tilan säästämiseksi pakkauslaatikot tulisi aina litistää ennen jäteastiaan laittamista, käyttöpäällikkömme Juho Nuutinen muistuttaa.

Kiinteistöjen tulee huolehtia porttien aukiolosta ja esteettömyydestä

Erityisesti Helsingin kantakaupungissa on runsaasti kiinteistöjä, joihin jäteautot eivät suljettujen porttien vuoksi pääse viikonloppuisin tai pyhäpäivinä. Kyseisten kiinteistöjen on itse huolehdittava siitä, että kiinteistön portit ovat auki normaaleja arkipäiviä vastaavalla tavalla, jotta jätehuollon toimivuus voidaan taata ja tarvittavat astiat tyhjentää.

Joulun pyhät eivät vaikuta sako- ja umpikaivolietteiden vakiotyhjennyksiin. Jouluaattona sekä joulu- ja tapaninpäivänä lietekaivoille tehdään ainoastaan päivystystyhjennyksiä.

Sortti-asemien aukioloajoissa pieniä poikkeuksia

Kaikki HSY:n Sortti-asemat ovat suljettuina jouluna 24.–26.12. sekä uudenvuodenpäivänä 1.1.2023.

Uudenvuodenaattona 31.12. Ämmässuon, Kivikon, Ruskeasannan ja Jorvaksen Sortti-asemat on suljettu, mutta Konalan Sortti-asema ja Koivukylän Sortti-pienasema palvelevat klo 10–18. 

Loppiaisena 6.1.2023 muut asemat on suljettu, mutta Koivukylän Sortti-pienasema palvelee klo 10–18.

Sortti-asemat palvelevat arkisin tavalliseen tapaan klo 7–21 (paitsi Koivukylän Sortti-pienasema klo 9–21). Konalan Sortti-asema sekä Koivukylän Sortti-pienasema ovat avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–18. Ruskeasannan Sortti-asema palvelee viikonloppuisin 7.1.2023 alkaen klo 10–18.

Päivitetty: 20.12.2022 11:00
Aiheet: Jätteet ja kierrätys Jätehuolto Sortti-asemat