Tiedotteet 17.01.2022, 16:45

Jäteastioiden tyhjennyksissä mahdollisia viivästyksiä

Jäteauto seisomassa kerrostalon pihalla jätekatoksen edessä.

Olemme tähän asti onnistuneet huolehtimaan jäteastioiden tyhjennyksistä koronapandemiasta huolimatta pääosin aikataulussa. Myös Sortti-asemamme ovat pysyneet avoinna normaalisti. Jätekuljetuksissa ja -astioiden tyhjennyksissä voi olla viivästyksiä lähiaikoina lisääntyvien poissaolojen, kelin aiheuttamien haasteiden ja kalustorikkojen vuoksi. Toivomme, että asukkaat huomioivat jätelajittelussaan mahdolliset viivästykset.

Koronaepidemian pahentuessa henkilöstömme sairastumiset ja karanteenit saattavat äkillisesti vaikuttaa jätehuollon toimintakykyyn. Myös keliolosuhteet ja kalustorikot aiheuttavat meille ajoittaisia haasteita. Tällöin jäteastioiden tyhjennyksiin voi tulla viivästyksiä tai muita aikataulumuutoksia joillain alueilla tai tiettyjen jätelajien kohdalla.  

Varsinkin lasi- ja metallijäteastioiden tyhjennysaikataulu on viime päivinä valitettavasti venynyt edellä mainituista syistä. 

Tiedotamme aikataulumuutoksista verkkosivujemme uutisissa tai sosiaalisen median kanavillamme mahdollisimman nopeasti. Toivomme asukkailta ymmärrystä ja kiitämme kaikkia yhteistyöstä! 

Miten välttää jäteastioiden täyttyminen?

Jos oman kiinteistösi jäteastiat uhkaavat täyttyä yli laitojen, toivoisimme, että voisit säilyttää varsinkin muovipakkaus-, lasi-, metalli- ja kartonkijätteet kotonasi odottamassa, kunnes täydet jäteastiat on saatu tyhjennettyä.  

Poikkeusaikana jätteiden lajittelun tärkeys korostuu entisestään. Ensisijainen tavoite on tietysti aina pyrkiä ehkäisemään jätteen synty, jota voi toteuttaa muun muassa: 

  • kierrättämällä 
  • karsimalla turhia ostoksia 
  • lopettamalla kertakäyttötuotteiden käytön 

Kun jätettä kuitenkin vielä syntyy, on tärkeää, että se lajitellaan oikein. Näin säästetään luonnonvaroja ja ympäristöä, kun eri jätelajien materiaalit saadaan kiertoon. Oikeaoppinen lajittelu ehkäisee myös sekajäteastioiden nopeaa täyttymistä. Varsinkin muovi- ja kartonkipakkaukset vievät paljon tilaa sekajäteastiassa. 

Sortti-asemien mahdolliset poikkeusaukiolot

Poikkeustilanne saattaa lähiaikoina vaikuttaa myös Sortti-asemiemme ja Sortti-pienaseman aukioloihin. Tarkistathan niiden aukiolotilanteen verkkosivuiltamme ennen kuin lähdet asemalle kuorminesi. Sortti-asemilla asioidessa on hyvä muistaa ohjeiden mukaiset turvavälit, käyttää kasvomaskia tarvittaessa sekä huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Päivitetty: 18.01.2022 16:51
Aiheet: Jätteet ja kierrätys Sortti-asemat