Tiedotteet 15.12.2021, 08:52

Jäteastioiden tyhjennyksissä pieniä poikkeuksia joulun juhlapyhinä

Mies ja jäteastia kadulla roska-auton vieressä.
Tyhjennämme jäteastioita poikkeuksellisesti myös sunnuntaina 19.12. sekä loppiaisena 6.1.2022.

Jätekuljetusten aikatauluissa esiintyy pieniä poikkeuksia joulunajan juhlapyhien vuoksi pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Toivomme, että kiinteistöt huolehtivat porttien aukiolosta, jotta jätehuolto toimii sujuvasti.

Joulun ja uudenvuoden juhlapyhät aiheuttavat vain pieniä poikkeuksia HSY:n jätekuljetusten aikatauluihin. Keräämme jätteitä poikkeuksellisesti tänä vuonna jo sunnuntaina 19.12., kun taas 24.–26.12. jätekuljetukset ovat kokonaan joulutauolla.

- Jouluna kertyy usein paljon jätettä, jolloin lajittelun merkitys korostuu entisestään. Jos jäteastiat täyttyvät liikaa, lahjapapereita ja -pakkauksia kannattaa säilyttää kotona, kunnes jäteastia on tyhjennetty ja siellä on taas tilaa. Tilan säästämiseksi pakkauslaatikot tulisi aina litistää ennen jäteastiaan laittamista, käyttöpäällikkö Juho Nuutinen muistuttaa.

Vuodenvaihteen viikonloppu ei vaikuta jätekuljetusten aikatauluihin, vaan tyhjennykset päättyvät uudenvuodenaattona perjantaina 31.12. ja jatkuvat jälleen maanantaina 3.1.2022. Lisäksi loppiaisena 6.1. jätteitä kerätään normaalisti.

Kiinteistön tulee huolehtia porttien aukiolosta

Kiinteistöjen tulee huolehtia porttien aukiolosta juhlapyhien poikkeuspäivinä, sillä astioita voidaan tyhjentää jätehuollon toimivuuden takaamiseksi.

Erityisesti Helsingin kantakaupungissa on runsaasti kiinteistöjä, joihin ei pääse viikonloppuisin tai pyhäpäivinä. Kyseisten kiinteistöjen on itse huolehdittava siitä, että kiinteistön portit ovat auki normaaleja arkipäiviä vastaavalla tavalla. Tulevina pyhinä jäteastioita tyhjennetään poikkeuksellisesti sunnuntaina 19.12. sekä loppiaistorstaina 6.1.2022.

Joulupyhille osuvat sako- ja umpikaivolietteiden vakiotyhjennykset voivat siirtyä samoin aikatauluin kuin jäteastioiden tyhjennykset. Jouluaattona sekä joulu- ja tapaninpäivänä lietekaivoille tehdään ainoastaan päivystystyhjennyksiä.

Sortti-asemien aukioloajoissa pieniä poikkeuksia

Kaikki Sortti-asemamme ovat suljettuina jouluna 24.–26.12. sekä uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.2022.

Sortti-asemien aukiolopoikkeukset:

  • Uudenvuodenaattona 31.12. Sortti-asemat sulkevat porttinsa kello 17. Muina arkipäivinä Sortti-asemat palvelevat tavalliseen tapaan klo 7–21.
  • Konalan Sortti-asema on avoinna sunnuntaina 2.1. klo 10-17
  • Koivukylän Sortti-pienasema on avoinna uudenvuodenaattona pe 31.12., su 2.1. sekä loppiaisena 6.1. klo 10-18.
Päivitetty: 28.12.2021 13:31
Aiheet: Jätteet ja kierrätys Sortti-asemat