Tiedotteet 16.04.2020, 11:44

Ilmastoterapia-podcastista toivoa ja rakennuspalikoita utopioille

HSY:n Ilmastoinfo julkaisee Ilmastoterapia-podcastsarjaa. Haluamme sarjassa tarjota vertaistukea, vinkkejä ja ratkaisuja ilmastoahdistukseen. Jokaisessa jaksossa on vieraana teemaan perehtynyt asiantuntija. Ilmastoterapia-sarjaa juontaa ympäristöasiantuntija Anna Sjövall ja hänen ilmastoterapeuttinaan toimii Pekka Sauri. 

- Ilmastoahdistusta ei ratkaista hokkuspokkustempuilla, mutta kokemukseni mukaan jakaminen, puhuminen, asioiden käsittely yhdessä myöskin jakaa ahdistusta. Siinä piilee toivon ja optimismin siemen, korostaa Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Sauri.

Ilmastonmuutosta koskeva keskustelu painottuu usein päästövähennyskeinoihin, joita on lukemattomia. Ihmisten on vaikea motivoitua muutokseen, koska keskustelusta puuttuu yhteiskunnallinen utopia, unelma siitä miten elämä voisi olla paitsi vähemmän kuormittavaa, myös muuten parempaa.

- Podcastissa asioita voi käsitellä syvällisemmin ja toivommekin, että podcastimme paitsi tarjoaa välineitä ahdistuksen käsittelyyn, niin myös rakennuspalikoita utopioiden muodostamiseen. Ilmastokriisin keskellä utopiat ovat ajankohtaisempia ja tarpeellisempia kuin pitkään aikaan, painottaa Ilmastoinfon projektipäällikkö Petteri Nisula.

Ilmastoterapia-jaksot julkaistaan kolmen viikon välein. Ilmastoterapia-podcastit on tuottanut Jaksomedia.

Jo julkaistut Ilmastoterapia-jaksot: 

Onko elämä mielekästä jos ei saa enää matkustaa?

Onko meidän kaikkien ryhdyttävä vegaaneiksi?

Miten pääsen irti pikamuodista?

Mistä tiedän, mitkä ovat tärkeimpiä tekoja?

 

7 podcastia ilmastonmuutoksesta

Aiheet: Ilmastoystävällinen elämä Ilmastoteot