Tiedotteet 09.03.2021, 12:38

Hiekkaharjun vesitornit juhlavalaistaan 12.-22.3.

Hiekkaharjun uusi vesitorni

Vantaan Hiekkaharjun uusi vesitorni on valmistunut. Sen ja hanaveden juhlistamiseksi valaisemme sekä uuden että vanhan tornin maaliskuussa 12.-22.3. välisenä aikana.

Juhlavalaistus on nähtävissä vesitornien läheisyydessä Hiekkaharjun koulun tienoilla illan hämärryttyä. Sen voi nähdä myös kauempaa paikasta, josta on näkyvyys torneille. Valaisu kestää yli viikon, joten kannattaa välttää ruuhkaa. Muistathan myös koronaohjeistuksen mukaisen turvavälin muihin katsojiin.

Katso makupala valaistuksesta YouTube-kanavaltamme

Uusi vesitorni varmistaa Itä-Vantaan vedenjakelua. Se on myös näkyvä maamerkki, joka on varusteltu älykkäällä julkisivuvalaistuksella. Led-valaisimilla valaistus kohdistuu niin, että vesitornin arkkitehtuuri korostuu. Juhlavalaistuksessa vanha torni saa pintaansa veden väreilyä.

Vanha vesitorni on rakennettu kahdessa osassa. Ensimmäinen torni valmistui vuonna 1962 ja tornin laajennusosa valmistui vuonna 1977:

  • säiliötilavuus 6 miljoonaa litraa = 6000 m3
  • halkaisija ylhäällä 52 m
  • tornin korkeus 50 m

Uusi vesitorni valmistui vuonna 2021:

  • säiliötilavuus 8 miljoonaa litraa = 8000 m3
  • tornin korkeus 47 metriä
  • säiliön ulkohalkaisija 40 metriä
  • jalan ulkohalkaisija 8,7 metriä

HSY:llä on pääkaupunkiseudulla yhteensä 12 vesitornia. Näistä neljä sijaitsee Vantaalla (Hiekkaharju, Hakunila, Myyrmäki, Korso), kolme Espoossa (Haukilahti, Otaniemi, Espoonlahti), neljä Helsingissä (Ilmala 1 ja 2, Roihuvuori, Myllypuro) ja yksi Kauniaisissa.

Sitten kun uuden tornin käyttöönotto käynnistyy, tornin vesisäiliön desinfiointi ja huuhtelu vie useita viikkoja. Kun kaikki on valmista, uusi torni korvaa vanhan tornin vedenjakelussa. Vanha torni tyhjennetään vedestä ja sen purun valmistelu voi alkaa.

Turvaamme vesihuoltopalvelun yli miljoonalle asukkaalle. Raikas hanavesi on juomana laadultaan erinomaista, ekologista ja edullista.

Lue lisää:
hsy.fi/uusivesitorni

hsy.fi/vanhavesitorni

Katso:
Vantaa-kanavan juttu vesitorneista

urakoitsija YIT:n tekemä video uudesta vesitornista

Päivitetty: 19.03.2021 14:55
Aiheet: Vesi ja viemärit Vesihuolto Vesihuoltoverkosto Vantaa