Tiedotteet 16.01.2023, 15:44

Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen pientaloasukkaiden aikaa ilmoittaa oma valintansa biojätteen keräykseen on jatkettu 22.1. asti

Piirroskuva kasvimaasta, jossa madot pitelevät Mullankumous-kylttiä. Kahdessa muussa kyltissä lukee biojätteestä multaa ja biokaasua sekä Kiitos kun lajittelet.

Kyseisellä alueella omakotitalossa asuvien ja 2–4 asunnon taloyhtiöiden tulee viimeistään 22.1.2023 ilmoittaa HSY:lle valintansa, tilaako kiinteistölle biojätteen keräysastian vai aikooko kompostoida elintarvikejätteen heinäkuusta alkaen. Ilmoitusaikaa on jatkettu, koska aiheesta lähetetyt asiakirjeet ovat viivästyneet matkalla.

Biojätteen erilliskeräys laajenee 1.7.2023 alkaen kaikenkokoisiin asuinkiinteistöihin Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Elintarvikejätteen kompostointi itse hankitussa kompostorissa on vaihtoehto biojätteen erilliskeräykselle, mutta kompostoinnista pitää tehdä ilmoitus HSY:lle.
 
Lisätietoa biojätteen keräyksestä sekä linkit ilmoituslomakkeille löytyvät verkkosivulta www.hsy.fi/biojatekerays. Lomakkeella kysytyn jätepalvelutunnuksen löytää kotiin tulleen asiakaskirjeen yläosasta, lähetetystä jätelaskusta tai jätehuollon asiointipalvelusta vahvan tunnistautumisen kautta, palvelun "yhteenveto" -sivulta. 
 
Jos valinnasta ei tee ilmoitusta viimeistään 22.1., HSY toimittaa kiinteistölle touko–kesäkuussa kahden viikon välein tyhjennettävän biojäteastian. Mikäli jätepalveluun haluaa astiatoimituksen jälkeen muutosta, joka vaatii uuden astiakuljetuksen, HSY veloittaa siitä maksun.

Vaihtoehdot tiivistetysti

  • HSY toimittaa biojäteastian, tyhjennykset ovat 1–4 viikon välein riippuen asukasmäärästä.
  • Kiinteistö hankkii itse kompostorin ja kompostoi elintarvikejätteen. HSY:lle pitää tehdä lisäksi kompostointi-ilmoitus siinä vaiheessa, kun kompostointi aloitetaan.
  • Kummankin vaihtoehdon voi toteuttaa myös useamman kiinteistön kimppakeräyksenä.
Huomioithan, että jos kiinteistölläsi on kompostori elintarvikejätteille ja olet tehnyt kompostointi-ilmoituksen ennen kesäkuuta 2022, sinun tulee tehdä uusi kompostointi-ilmoitus. 
 
Sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos
  • kompostoit ja olet tehnyt kompostointi-ilmoituksen HSY:lle kesäkuussa 2022 tai sen jälkeen.
  • kiinteistölläsi on jo HSY:n biojätekeräysastia.
Jos omistat Espoon, Kauniaisten tai Kirkkonummen alueella vapaa-ajan kiinteistön, löydät toimintaohjeet verkkosivultamme Vapaa-ajan asunnon jätehuolto.
 
Biojätteen keräys laajenee Vantaalle 1.1.2024 ja Helsinkiin 1.7.2024. HSY lähettää keväällä 2023 asiakaskirjeen vantaalaisille 1–4 asunnon kiinteistöille, joilla ei ole vielä HSY:n biojäteastiaa tai kompostointi-ilmoitusta tehtynä. Helsinkiläiset saavat oman kirjeensä syksyllä 2023. 

 

Päivitetty: 25.09.2023 07:31
Aiheet: Jätteet ja kierrätys Biojäte Jätehuolto Kiertotalous HSY Asiakaspalvelu Espoo Kauniainen Kirkkonummi