Resepti: Jyrki Sukulan toscanalainen leipäsalaatti
Kiertokokkaaja ottaa vanhan leivän käyttöön herkullisessa italialaisessa leipäsalaatissa.
Jyrki Sukulan toscanalainen leipäsalaatti:
3 kpl viipale eilistä maalaisleipää
2 kpl tomaatti
½ avomaankurkku
2 kpl varsisellerin varsia
3 rkl hienonnettua punasipulia
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
4 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
revittyjä basilikan lehtiä
suolaa
mustapippuria
tabascoa tai punaista mietoa chiliä
OHJE:
1. Halkaise tomaatit ja kurkku, poista siemenet ja laita siemenet sauvasekoittimen kulhoon, lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunanmehua ja mausteet mustapippuri, chili ja suola. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
2. Hienonna leipä hienoksi veitsellä, lisää kastike leivän joukkoon ja sekoita pallovatkaimella. Lisää kosteaan leipäseokseen, viipaloidut varsisellerit, tomaatit ja kurkut kuutiona, sekä hienonnettu punasipuli, basilika ja lehtipersilja. Tarkista maku.
4. Tarjoile kurkulla maustetun hanaveden kanssa.