Vesimittari

Vesimittarin lukema kertoo talouden vedenkulutuksesta. Asiakkaanamme saat vesimittarin luentapyynnön kerran tai kahdesti vuodessa riippuen kiinteistösi vedenkulutuksesta. Luentapyynnön saatuasi voit ilmoittaa lukeman sähköisesti asiointipalvelussamme tai postitse. Lähetämme sinulle  tasauslaskun, kun olet ilmoittanut vesimittarisi lukeman.

Huomioithan, että katsot lukeman kiinteistön päävesimittarista. Tarkista, että luentapyynnössä ilmoitettu mittarin numero on sama kuin mittarin reunukseen stanssattu numero. Alla olevassa esimerkkikuvassa mittarin numero on 82420 ja ilmoitettava lukema 2313.

vesimittari_lukema_400px.png

 

Ilmoita vesimittarin lukema Syötä tiedot lomakkeelle.

Jos ilmoitat mittarin lukeman postitse, merkitse lomakkeen lukemasarakkeeseen myös lukeman edessä olevat nollat. Kun ilmoitat lukeman sähköisesti, lukeman edessä olevia nollia ei tarvitse ilmoittaa. Osakuutiometrejä näyttävien punaisten osoittimien lukemaa ei tarvitse ilmoittaa.

Lisätietoja vesimittarin lukemisesta saat asiakaspalvelustamme puhelimitse tai palautelomakkeellamme.

Vesimittarin lukema kannattaa ilmoittaa säännöllisesti

Jos haluat saada vain vesimittarin lukemaan perustuvia laskuja, vesimittari tulee lukea kuun alussa ja lukema ilmoittaa kuun neljänteen päivään mennessä. Lähetämme tällöin sinulle vain lukemalaskuja.

Jos et lähetä meille vesimittarin lukemaa kuun alussa, lähetämme kuun puolessa välissä arviolaskun, joka perustuu aikaisemmin ilmoittamiesi lukemien perusteella laskettuun vuosiennusteeseen.

Lähetämme arviolaskuja kuukausittain, kunnes saamme sinulta taas seuraavan vesimittarin lukeman, jolloin voimme tehdä sen perusteella tasauslaskun.

Lue lisää veden arvio- ja tasauslaskusta

Lukemalla on väliä

Muista tarkkailla vesimittariasi

Vesimittaria on syytä tarkkailla myös lukemapyyntöjen välisenä aikana, sillä esimerkiksi piilovuodot voi selvittää seuraamalla kiinteistön vesimittaria. Jos vesimittari pyörii, eikä kiinteistössä ole vedenkäyttöä tarkkailuhetkellä, voi kyseessä olla vesijohtovuoto.

Vesimittarin omistaa HSY ja se vaihdetaan uuteen noin 10 vuoden välein. Jos epäilet mittarin olevan rikki, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Vesimittarin tulee sijaita paikassa, jossa se on helposti asennettavissa, luettavissa, huollettavissa ja vaihdettavissa. Se on suojattava jäätymiseltä, kuumuudelta sekä muilta vahingollisilta vaikutuksilta.​ Huomioithan, että vesimittari voi myös ”hikoilla” voimakkaasti kesäaikaan, ellei vesimittaritilan tuuletuksesta ole huolehdittu.

Vesimittarin ja -tilan kunto on hyvä tarkastaa vähintään kerran vuodessa, esim. mittariluennan yhteydessä. Samassa yhteydessä on hyvä käyttää mittarin molemmin puolin olevia sulkuventtiileitä kiinni- ja auki-asentoihin. Käyttämätön venttiili jumiutuu ajan kuluessa ja jos venttiilit ovat jumissa vesimittarin vaihdon yhteydessä, ei mittaria voida vaihtaa ennen mittariventtiilien uusintaa. Venttiilien uusinta on asiakkaalta laskutettavaa työtä.