Tapahtumat 27.3.2021, 11.00 – 12.30

Virtuaalikierros Viikinmäen jätevedenpuhdistamoon - Teams Live

Kierroksella tutustutaan jätevedenpuhdistukseen 360° -kuvia hyödyntävän virtuaalialustan avulla.

Tervetuloa kaikille avoimeen jätevedenpuhdistuksen esittelyyn, jossa kuulet ja näet, millaisen käsittelyn läpi jätevetesi kulkee ennen matkan jatkumista Itämereen. Kierroksella saat vinkkejä siihen, miten voit itse vaikuttaa meren hyvinvointiin.

Etäesittelyssä asiantuntija johdattaa osallistujat Viikinmäen jätevedenpuhdistamoon 360° -kuvia hyödyntävän virtuaalialustan avulla. Millaisissa tiloissa 800 000 asukkaan ja alueen teollisuuden jätevedet puhdistuvat? Mitä tapahtuu siivouksen pesuvesille ja peseytymisessä huuhtoutuville aineille? Tule ottamaan selvää!

Pääkaupunkiseudun 1,2 miljoonan asukkaan jätevedet puhdistetaan HSY:n kahdella jätevedenpuhdistamoilla. Kun vierailet uimahallissa, kun työpaikkasi lattiat pestään, kun hammaslääkärikäyntisi työvälineet huolletaan – käytetty vesi päätyy puhdistettavaksi jätevedenpuhdistamolle. Puhdistamolle saapuvassa jätevedessä on liuenneena vesistöjä rehevöittäviä aineita, sekä erilaisia haitallisia aineita. Jätevedenpuhdistamot ovat suunniteltu poistamaan rehevöittäviä aineita, sekä jäteveden kiinteitä aineita. Mutta mitä ovat haitalliset aineet ja mitä haittaa niistä on, kun ne ovat jätevedessä?

Ohjelma

Tapahtuman avaus, ympäristöasiantuntija Heini Snellman

HSY ja jätevedenpuhdistus, projekti-insinööri Sini Reuna

  • HSY ja pääkaupunkiseudun vesihuolto 
  • Virtuaalikierros: jätevedenpuhdistus ja haitalliset aineet

 

Päivitetty: 19.4.2021