Tapahtumat 26.8.2021, 16.00 – 17.30

Itämeripäivän virtuaalivierailu Viikinmäen jätevedenpuhdistamoon - Teams Live 26.8.2021

Kuvaa Viikinmäen jätevedenpuhdistamon sisältä.
Kierroksella tutustutaan jätevedenpuhdistukseen 360° -kuvia hyödyntävän virtuaalialustan avulla.

Tervetuloa kaikille avoimeen jätevedenpuhdistuksen esittelyyn. Esittelyssä selviää, millaisen käsittelyn läpi jätevetesi kulkee ennen matkan jatkumista Itämereen. Kierroksella saat vinkkejä siihen, miten voit itse vaikuttaa meren hyvinvointiin.

Etäesittelyssä osallistujat johdatetaan Viikinmäen jätevedenpuhdistamoon 360° -kuvia hyödyntävän virtuaalialustan avulla. Millaisissa tiloissa 800 000 asukkaan ja alueen teollisuuden jätevedet puhdistuvat? Mitä tapahtuu siivouksen pesuvesille ja peseytymisessä huuhtoutuville aineille? Tule ottamaan selvää!

Ohjelma

Esittely ja virtuaalikierros Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle, yksikön päällikkö Marina Graan

Tilaisuuden juontaa Heini Snellman.

Pääkaupunkiseudun 1,2 miljoonan asukkaan jätevedet puhdistetaan HSY:n kahdella jätevedenpuhdistamolla. Kun vierailet uimahallissa, kun työpaikkasi lattiat pestään, kun hammaslääkärikäyntisi työvälineet huolletaan – käytetty vesi päätyy puhdistettavaksi jätevedenpuhdistamolle. Puhdistamolle saapuvassa jätevedessä on liuenneena vesistöjä rehevöittäviä aineita, sekä erilaisia haitallisia aineita. Jätevedenpuhdistamot ovat suunniteltu poistamaan rehevöittäviä aineita, sekä jäteveden kiinteitä aineita. Mutta mitä ovat haitalliset aineet ja mitä haittaa niistä on, kun ne ovat jätevedessä?

Sivun oikeasta laidasta löytyy linkki kysymys- ja vastauskoosteeseen kierroksella esitetyistä kysymyksistä. 
Päivitetty: 14.9.2021