Itämeripäivä 26.8.2021

Itämeripäivä on jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Itämeripäivän on käynnistänyt John Nurmisen Säätiö. 

Osallistumme elokuussa lopussa vietettävään Itämeripäivään monin eri tavoin. HSY:n tarjoamassa ohjelmassa on luvassa muun muassa

  • virtuaalikierros Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle.
  • Osallistumme myös SYKE:n merentutkimusalus Arandan avoimiin oviin ja
  • tarjoamme kouluilaisille vesiaiheisia oppitunteja.

Lisäksi haastamme mm. sidosryhmiämme keräämään roskia ja osallistumaan Itämeripulahdukseen. 

Roskienkeruuhaaste

Haastamme työntekijämme, sidosryhmämme ja alueemme asukkaat roskien keruuseen rannoilta ja muualta ympäristöstä. Viestintä- ja neuvontayksikkömme toimii esimerkkinä ja järjestää omat roskienkeruutalkoot. Laita kuvia someen #plogging #roskahaaste.

Haasteen voi toteuttaa työpäivänkin lomassa. Ohjeista Itämeripäivän viikolla joku työpalaverisi niin, että osallistujat voivat olla kokouksessa puhelimen välityksellä ja samaan aikaan kerätä roskia.  

Onkiretki kummikoululle

Kummikoulumme pääsee onkiretkelle Itämeripäiväna yhteistyökumppanimme Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) kalastusohjaajan kanssa.

Vesikoulutus Ekotukihenkilöille

Järjestämme vesikoulutuksen ekotukihenkilöille Itämeriviikolla.

Lääkkeetön Itämeri -kampanja

Lääkkeetön Itämeri -kampanja muistuttaa, kuinka helppoa vanhat ja tarpeettomat lääkkeet on palauttaa apteekkiinOlemme mukana kampanjassa puhtaamman Itämeren ja vesistöjen puolesta. Helppo ja hyvin konkreettinen tapa huolehtia ympäristöstä on viedä vanhat ja tarpeettomat lääkkeet apteekkiin. Lääkkeet eivät kuulut viemäriin tai roskikseen! 

Mahanpuruja muovista -kampanja

Mahanpuruja muovista -kampanja on Pidä Saaristo Siistinä ry:n luoma kampanja, jossa kaivonkansia tarroittamalla herätetään tietoisuutta ja keskustelua vesistöjen roskaantumisesta.

Pääkaupunkiseudulla elokuussa näkyvä kampanja muistuttaa, että hulevesikaivoon heitetty roska voi ajautua hulevesiviemäriä pitkin vesistöön kuten puroon tai mereen.