Säilytä fiksusti

Olemme kehittäneet Urbaani puuvaja -hankkeessa pienelle kaupunkitontille soveltuvan puuvajan. Sen voi rakentaa itse tai tilata materiaalipakettina tai valmiina tuotteena.

Polttopuut kannattaa säilyttää kuivana. Asiallisessa puuvajassa puut säilyvät kuivina ja ilma kiertää lattian, seinien ja katon raoista. Lue lisää puuvaja- esitteestä.

Säilyvätkö sinun polttopuusi kuivina?  Vain noin kolmanneksella pääkaupunkiseudun noin 60 000 pientalosta on puuvaja. Moni säilyttää puunsa peitettynä talon seinustalla tai pihalla pinossa. Polttopuita ei kannata peitellä liian tiiviisti kosteuden tiivistymisen ja puiden homehtumisen vuoksi. Myöskään asuinrakennuksen seinustalla tai räystäiden alla puupinoa ei kannata varastoida, koska se suurentaa tulipaloriskiä ja voi vaurioittaa seinän rakenteita.

Kostean puun polttaminen tuottaa runsaasti päästöjä ja käy myös kukkarolle, sillä kostean puun polttaminen ei ole energiatehokasta.

Mietipä tätä:

Jos poltat 10 kg tuoretta tai muuten kosteaa koivua, jonka kosteusprosentti on 40, se sisältää neljä litraa vettä. Veden haihduttamiseen kuluu energiaa, joka on pois takan tuottamasta lämmöstä.