HRM:s huvudkontor och vattenförsörjningens kundbetjäning flyttar till Ilmala i januari 2018

​HRM, Helsingforsregionens miljötjänster, kombinerar sitt huvudkontor och vattenförsörjningens kundbetjäning till samma adress, Ilmalatorget 1. Till det nya multifunktionella kontoret flyttar personal från fem olika avdelningar.

- Vårt mål är att förbättra vår inre interaktion  och genom det även effektivisera vårt arbete . Den nya lokalen och den nya stilen att arbeta möjliggör ett bättre grepp om digitaliseringen. Hittills har vi varit delade i tre kontorsbyggnader och vattenförsörjningens kundbetjäning har varit decentraliserad i Helsingfors, Esbo och Vanda, berättar VD Raimo Inkinen.

Hartela marknadsför kontorsbyggnaden som en föregångare inom ekologiskt byggande. Byggnaden är nästintill ett nollenergihus, och dess minimala energibehov tillgodoses med förnybar energi. Då byggnaden blir färdig är den Finlands första offentliga kolneutrala byggnad i enlighet med EU-bestämmelserna.

- Det nya huvudkontoret förverkligar HRM:s miljövärden väl, både genom dess byggstil och läge. Det utmärkta läget precis vid Ilmalas tågstation gör det lätt att nås med kollektivtrafiken. Vi har byggt extra personalutrymmen, och vi uppmuntrar alla att ta sig till jobbet med cykel eller till fots, säger Inkinen.

Efter flytten blir HRM:s utrymmen i två olika adresser på Stinsgatan tomma.

- En stor del av våra nuvarande utrymmen är hyresutrymmen vars kontrakt tar slut; en del flyttas till HRT:s användning och resten antingen säljs eller hyrs ut. Någon mindre aktör får utmärkta arbetsutrymmen av dem, tror Inkinen.


Tema: Hemmets vattenfrågor; Kundtjänst
Stad: Esbo; Grankulla; Helsingfors; Kyrkslätt; Vanda
Målgrupp: Invånare; Disponenter; Företag och samfund