eSortti.fi-webbtjänsten

Webbtjänsten eSortti.fi finns på din mobiltelefon. På skärmen visas en lista där du kan välja det avfall du tänker föra till Sortti-stationen.

Med hjälp av eSortti sköter du snabbare och mera effektivt dina ärenden vid Sortti-stationen. Du kan registrera och betala ditt avfall på förhand och när du identifierat dig kan du granska och hantera dina kunduppgifter, samt betala med faktura. Tjänsten är tillgänglig för hushållskunder och från och med 1.4.2021 för företagskunder.

Gör så här när du vill betala på förhand

1

Logga in på esortti.hsy.fi och ange om du agerar som hushållskund eller om du levererar ett företags avfall. Hushållskunder behöver inte identifiera sig, företagskunden måste identifiera sig antingen med ett Sortti-kort eller genom Suomi.fi-autentisering. Välj sedan vilken station du vill besöka.

2

Välj det avfall du ska leverera och betala för det online om det är avgiftsbelagt. Betalningsalternativen för identifierade kunder är onlinebetalning eller faktura. eSortti ger också råd om sortering av avfall på rätt flak.

3

När du har betalt får du ett kvitto och en QR-kod till din e-post/telefon.

4

Välj eSortti-körfältet vid inkörningen till stationen.

5

Visa koden i autentiseringsterminalen vid bommen så kommer du direkt till stationen för att sortera ditt avfall på rätt flak.

6

Vid behov kan du be personalen om råd vid sorteringen.