Uusia polttopuupalveluita tarjolla Turussa

Klapiauton kyydissä olevia klapeja.
Kuva: Liisa Harjula / Valonia

Kokeilemme Turun seudulla kahta eri palvelua. Klapiauto kiertää Turun vanhalla puutaloalueella Portsassa jäätelöautotyylisesti ja siitä voi ostaa klapeja ilman ennakkotilausta. Toinen Turussa testattava klapipalvelu on nimeltään PuuRinki Turku, jossa pienehköjä puumääriä toimitetaan ennakkotilauksesta kotiovelle asti.

Klapiauto kiertää Portsassa joka toinen torstai

Keväällä alkanut Klapiauto-pilotti saa jatkoa syksyllä. Auto kiertää Portsassa joka toinen torstai 24.9. alkaen.

Ennakkotilausta ei tarvita, vaan puita voi ostaa itselleen sopivan määrän. Autosta voi ostaa 33 cm:n mittaisia koivuklapia 40 litran kokoisiin pahvisiin laatikkoihin. Laatikko on kestävä ja se sopii myös klapien lyhytaikaiseen säilytykseen. Laatikon voi käyttää uudelleen seuraavalla kerralla klapeja ostettaessa.

Kuivaa_asiaa_klapiautokartta_lahempaa_logot.png

Lue tunnelmista klapiauton kierrokselta >>

PuuRinki Turku -palvelusta klapit tilataan etukäteen

PuuRinki Turku aloitti toimintansa 30.10.2020 ja kiertää Turun keskustan lähialueet, Portsaa lukuunottamatta, joka toinen perjantai-iltapäivä. Tilauksia otetaan vastaan noin 10 kilometrin säteellä keskustasta. Toimitusaika sovitaan etukäteen. Toiminnan idea on tuoda polttopuun saanti helpoksi niille, joilla on säilytystilaa vähän, puunkulutus pientä eikä ole välineitä kuljettaa puita itse.

Palvelusta on saatavilla polttopuita 15 kilon vetoisissa paperisäkeissä. Valikoimaan kuuluvat koivu- sekä sekasäkit.

Voit tilata palvelusta 1 - 5 säkkiä klapeja suoraan olohuoneeseen tai ovenpieleen ilman toimitusmaksuja. Kukin asiakas rekisteröityy ensimmäisen tilauksen yhteydessä, minkä jälkeen tilauksien teko on helppoa. Puita voi tilata säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Maksu tapahtuu pankkikortilla tai laskulla kuukauden välein.

Tilaa klapit joko Puurinki Turku -Facebook-sivujen kautta tai tekstiviestitse/soittamalla suoraan yrittäjälle Arttu Anttilalle, puh. 041 544 6652. Tilauksen yhteydessä voi sopia myös tilaukset seuraavaksi kerraksi.